Iš Aplinkos komiteto pirmininko posto išmestas J. Šimėnas kalba apie D. Grybauskaitės kerštą

Sukruto dėl komandiruotės

J. Šimėnas tikina, jog yra neparankus prezidentei.<br>V. Ščiavinskas
J. Šimėnas tikina, jog yra neparankus prezidentei.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 29, 2012, 7:19 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:38 PM

Kaip BNS informavo komiteto narys liberalcentristas Andrius Burba, už J. Šimėno atstatydinimą balsavo 4 Seimo nariai, prieš buvo 2, vienas susilaikė.  

„Šiandien buvo iškeltas klausimas dėl J.Šimėno veiklos ir tinkamumo šioms pareigoms, jau keleri metai komitetas susilaukia ir aplinkosauginių organizacijų prašymų keisti pirmininką, ir, pagaliau, jo buvimas šiose pareigose pradėjo kenkti ir pačiai koalicijai, tie visi dalykai dėl biokuro, sūnaus verslo“, - BNS priežastis, dėl kurių atstatydintas komiteto vadovas, vardijo A. Burba.

Už J. Šimėno atstatydinimą balsavo liberalcentristai A.Burba, Vincas Babilius, Seimo narių mišrios grupės narė Aurelija Stancikienė, Krikščionių partijos frakcijos atstovas Jonas Ramonas. Prieš buvo „tvarkietis“ Almantas Petkus ir socialdemokratas Stanislovas Giedraitis, J. Šimėnas susilaikė.

Konservatorius Justinas Urbanavičius balsavime nedalyvavo, jis po to buvo išrinktas naujuoju komiteto pirmininku. Dėl jo paskyrimo į komiteto pirmininkus dar turės balsuoti Seimas.

J. Šimėnas sako buvęs atstatydintas, nes to esą pareikalavo prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Tai prezidentės kerštas“, - BNS sakė konservatorius, tvirtindamas, jog šalies vadovė nepateikusi argumentų vetavo daugelį komiteto aprobuotų teisės aktų.

Parlamentaras vardijo Atliekų tvarkymo, Miškų, pastarosiomis dienomis vetuotą Mėgėjiškos žūklės įstatymą. „Sąmokslo teorija. Esu neparankus prezidentei, prezidentė davė nurodymą atstatydinti, nes aš viešai kalbėjau, kad įstatymai vetuoti nepagrįstai“, - sakė komiteto vadovas.

Sukruto dėl komandiruotės

Prieš kelias savaites J. Šimėnas kreipėsi į Seimo pirmininko pavaduotoją Algį Čapliką bei Etikos ir procedūrų komisijos pirmininką Algimantą Salamakiną, prašydamas išsiaiškinti, kas ir kodėl paskleidė žinomai melagingą informaciją apie komandiruotę į Rio de Žaneirą (Brazilija).

Jis teigė, kad publikacija „Biudžetą komandiruotėms išleidusio komiteto vadovas J. Šimėnas nori į Braziliją“ neatitinka tikrovės.

Anot jo, publikacijoje nurodoma, jog J. Šimėnas kreipėsi į Seimo valdybą, kad ši išleistų jį į komandiruotę Rio de Žaneire birželio 15-17 dienomis. Tuo metu šiame Brazilijos mieste vyko aukščiausio lygio Jungtinių Tautų rengiama konferencija, skirta prieš 20 metų priimtiems dokumentams vertinti.

Kaip aiškino J. Šimėnas, pasaulio parlamentarų organizacija „Globe“, jungianti viso pasaulio aplinkosaugos srityje dirbančius parlamentarus, atsiuntė kvietimą į „Rio+20“ konferenciją, kur konkrečiai įvardytas J. Šimėnas. Kvietimas atsiųstas oficialiai Seimo kanceliarijai. Politiko dalyvavimas „Rio+20“ renginiuose yra, jo nuomone, ne tik didelė garbė, bet ir atsakomybė.

„Tačiau asmeniškai nesu jokiu būdu kreipęsis į Seimo valdybą dėl mano komandiruotės į „Rio+20“ konferenciją, - sakė parlamentaras. - Tuo metu Seimo Pirmininkę pavadavo vicepirmininkas Algis Čaplikas, kurio kompetencijoje buvo Seimo valdybos darbotvarkės projekto ir šio klausimo teikimas. Todėl norėčiau sužinoti, kokiu būdu, nesant mano prašymo dėl komandiruotės, į žiniasklaidą pateko neteisinga informacija, iššaukusi negatyvią visuomenės reakciją“.

Žinomai melagingos informacijos paskleidimą J. Šimėnas vertino „kaip siekį jį apšmeižti prieš bendrapiliečius bei pasaulio visuomenę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.