Giruliuose susirinkę socialdemokratai ir linksminosi, ir ruošėsi rinkimams

LSDP lyderių portretais išpuoštoje scenoje vakarais vykdavo koncertai.

Socialdemokratai savaitgalį rinkosi į tradicinę savo stovyklą Giruliuose.<br>G. Pilaitis.
Socialdemokratai savaitgalį rinkosi į tradicinę savo stovyklą Giruliuose.<br>G. Pilaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jul 1, 2012, 8:57 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:20 PM

„Žuvėdros“ stovyklavietėje prie jūros tris dienas stovyklavo daugiau kaip 2000 socialdemokratų su savo šeimomis, rėmėjais ir draugais. Išskleidę palapines pušyne jie žaidė krepšinį, futbolą, išmėgino jėgas bulvių skutimo, virvės traukimo, dažasvydžio ir kitokių nuotaikingų rungčių varžybose. Susėdę prie plačių stalų žmonės vaišinosi, šoko, traukė dainas.

LSDP lyderių portretais išpuoštoje scenoje vakarais vykdavo koncertai.

Šeštadienį poilsiavietėje pasirodęs LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius su žmona Janina iškart tapo centrinėmis renginio figūromis.

Prieš pietus surengtame partijos prezidiumo posėdyje kairieji aptarė Lietuvos politinę ir ekonominę padėtį, kalbėjo apie Seimo rinkimus. Po to A. Butkevičius aplankė beveik visas LSDP miestų ir rajonų skyrių būstines po atviru dangumi, šnekėjosi su bendražygiais.

„Žmonės atvyko į pajūrį gerai nusiteikę - pailsėti ir pabendrauti. Smagu vienoje vietoje matyti tokį gausų būrį bendražygių. Keliskart padulksnojęs lietutis stovyklautojų neišgąsdino. Tokie renginiai stipriau sujungia žmones, tvirtina mūsų partijos gretų vienybę“, - kalbėjo LSDP ir Seimo opozicijos lyderis A. Butkevičius.

LSDP vedlys neatskleidė, kokią strategiją ir taktiką socialdemokratai pasirinks žengdami į Seimo rinkimus - kam išties ranką, o nuo ko atsiribos. Pažymėjęs, jog pagal LSDP nuostatus jie negali jungtis su kitomis politinėmis partijomis, A. Butkevičius tikino, kad kairieji padarys viską, jog „užsitęsęs dešiniųjų valdymo košmaras“ kuo greičiau baigtųsi, o visiems Lietuvos žmonėms būtų užtikrinta tokia ateitis, kurioje neliktų vietos skurdui ir neteisybei.

„Gali būti ir taip, kad socialdemokratamas nebereikės sukti galvos dėl koalicijų su kitomis politinėmis partijomis. Aišku, viskas priklausys nuo rinkėjų valios, jų pasirinkimo“, - galimybės triuškinama persvara laimėti Seimo rinkimus neatmetė šeštadienį po susitikimo su Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) tarybos nariais Būtingėje į Girulių mišką atvykęs parlamentaras Vytenis Andriukaitis.

Stovyklavietėje viešėję LŽS vadovai LSDP frakcijos Seime vadovui A. Butkevičiui padėkojo už paramą laisvam žodžiui - socialdemokratai balsavo už tai, kad laikraščiams, žurnalams ir knygoms, kitiems spaudos leidiniams Andriaus Kubiliaus Vyriausybės užkrauti žlugdantys pridėtinės mokesčiai būtų sumažinti. Seimo narė socialdemokratė Irena Šiaulienė su bendražygėmis LŽS narius ir kitus sąskrydžio svečius pasitiko nešina didžiuliu tortu, išmargintu LSDP simbolika.

Kuklesnė nei anksčiau LSDP sąskrydžio aplinka tarsi atpindėjo didžiausios šalies opozicinės partijos vadovų deklaruojamus ketinimus priartėti prie liaudies. Po stovyklavietę vaikštinėjęs A.Butkevičius buvo vaišinamas sumuštiniais, žuviene, apdovanotas suvenyrais su partijos simbolika. Jo žmonai įteiktas medaus korys. Drąsesni LSDP skyrių vadovai buvusiam laisvųjų imtynių sporto meistrui A.Butkevičiui mėgino įpiršti ne tik alaus, bet ir stikliuką stipresnio gėrimo.

Šeštadienio vakarą socialdemokratai linksminosi ir šoko klausydamiesi koncerto. Vidurnaktį Girulių padangę nutvieskė fejerverkai.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.