D. Jankauskas: „Dirbusiems pensininkams kompensuotos nepriemokos“

Per šių metų birželio mėnesį buvo

D. Jankauskas primena, kad žmonės, kurie dėl kokių nors priežasčių nepateikė sąskaitos numerio ar kitos reikiamos informacijos „Sodrai“, tai turi padaryti per šiuos metus.<br>V. Balkūnas
D. Jankauskas primena, kad žmonės, kurie dėl kokių nors priežasčių nepateikė sąskaitos numerio ar kitos reikiamos informacijos „Sodrai“, tai turi padaryti per šiuos metus.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2012, 1:29 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:58 PM

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko teigimu, tai padaryti leido laiku priimti tinkami sprendimai, krizės pradžioje leidę suvaldyti valstybės finansus.

„Duoti pažadai turi būti tęsiami. Todėl džiaugiuosi, kad, nepaisant vis dar sudėtingos ekonominės situacijos šalyje, įsipareigojimai senjorams vykdomi – ne tik nuo metų pradžios į prieškrizinį lygį atstatytos pensijos, bet ir pensininkams, kurie 1995-2002 m. dirbo ir dėl to gavo sumažintas pensijas, senatvės ir invalidumo jau kompensuotos jiems pensijų nepriemokos už minėtą laikotarpį“, - pirmadienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) išplatintame pranešime cituojamas ministras.

Be to, dirbantiems valstybinių pensijų gavėjams nuo rugsėjo 1 dienos bus atkurta valstybinės pensijos dalis, sumažinta dėl to, kad žmogus gauna draudžiamųjų pajamų. Šis sprendimas atstatyti pensijas dirbantiems valstybinių pensijų gavėjams palies apie 10 tūkst. žmonių  – jau rudenį jie gaus didesnes pensijas.

Iš viso paskutiniam pensijų nepriemokų kompensavimo etapui įgyvendinti buvo skirta 263 mln. litų kompensuoti nepriemokas 88,3 tūkst. žmonių.

Neišmokėta pensijų nepriemokos dalis kompensuojama gyventojams, kurie 2008 m. sausio 1 d. nebuvo sulaukę 70 metų amžiaus. Vyresniems pensininkams šios nepriemokos buvo kompensuotos jau anksčiau.

SADM primena, kad žmonės, kurie dėl kokių nors priežasčių nepateikė sąskaitos numerio ar kitos reikiamos informacijos „Sodrai“, tai turi padaryti per šiuos metus, nes vėliau gali kilti keblumų atgaunant jiems priklausančias išmokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.