Klaipėda atplaukiantiems turistams ne itin svetinga

Uostamiestyje įsibėgėjo kruizinės laivybos sezonas. Pirmadienio rytą uoste prisišvartavo net trys didžiuliai kruiziniai laineriai, atgabenę apie pustrečio tūkstančio turistų. Tokio užsienio svečių antplūdžio sulaukiama nedažnai. Tačiau pasinaudoti galimybe parodyti visas miesto grožybes ir uždirbti papildomų pajamų iš atostogaujančių užsieniečių, regis, neskubama. Muziejai, kaip ir įprasta pirmadieniais, nedirba. Atverti durų specialiai iš svetur atvykusiems keliautojams esą neapsimoka. Tai neįtikina turizmo specialistų, jų manymu, atvykę poilsiautojai čia turėtų pajusti, kad yra laukiami.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 2, 2012, 1:05 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:58 PM

Kruizinių laivų terminale prišvartuoti du jau nebe pirmą kartą viešintys laivai – 162 metrų ilgio „Princess Daphne“ ir 198 metrų – „Europa“, kiek atokiau – krovos kompanijos „Klasco“ krantinėje – ir 218 metrų ilgio milžinas „Balmoral“. Pastarasis atplukdė apie pusantro tūkstančio turistų iš Didžiosios Britanijos. Iš viso šiais trimis laivais į Lietuvos pajūrį atvyko per pustrečio tūkstančio svečių, kurių dauguma autobusais išvyko į iš anksto numatytas ekskursijas po Neringą ir Palangą.

Dalis pavienių poilsiautojų pasklido po Klaipėdos senamiestį. Tačiau aplankyti muziejų ekspozicijų jie negali, nes šie pirmadieniais nedirba. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorei Romenai Savickienei kelią nuostabą tai, kad muziejai nedaro išimčių net tokiomis dienomis, kaip ši, kai uostamiestį aplanko net trys didžiuliai kruiziniai laivai. Iš jų pabirę poilsiautojai atneštų papildomų pajamų. Tačiau Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus vadovai savo pozicijos nekeičia – užsieniečiai į muziejus esą nesiveržia, o dėl kelių dešimčių lankytojų jiems dirbti visą dieną neapsimoka.

„Gal būsiu nepopuliari, bet manau, jog patys muziejai turėtų parodyti daugiau iniciatyvos, pasistengti pritraukti lankytojus. Klaipėdoje, deja, neturime tiek daug lankytinų vietų, tad turėtume išnaudoti visas galimybes“, - įsitikinusi R. Savickienė.

Populiariausias šalyje Lietuvos jūrų muziejus pirmadieniais taip pat nedirba, tačiau duris mielai atvertų, jeigu būtų norinčiųjų apžiūrėti ekspozicijas. Tačiau iš kelių kruiziniams turistams pasiūlytų specialiųjų programų, nė viena nesudomino. „Į mus niekas nesikreipė dėl to, kad nori, o negali apsilankyti. Paprastai turistų grupės, vykstančios į Neringą visai dienai, nebegaišta laiko ir dėl mūsų maršruto nekoreguoja“, - aiškino muziejaus atstovė ryšiams su visuomene Nika Puteikienė. Turistinių kelionių organizatorius galbūt atbaidė nesibaigianti delfinariumo rekonstrukcija, gerokai aptirpdžiusi lankytojų srautus.

Kruizinių keleivių poilsį Lietuvoje kompanijos organizuoja žiemą, tad muziejaus specialistai dar negalėjo atsakyti, ar šią vasarą delfinariumas jau veiks. Nors N. Puteikienė abejojo, kad delfinai priviliotų gausų būrį lankytojų iš laivų. Į muziejų paprastai užsuka pavieniai užsienio turistai, atsisakę visos dienos kelionių autobusu kartu su kitais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.