Pakruojo rajone akyse nyksta siauruko bėgiai

Paveldosaugininkai skelbia pavojų - metalo vagys įjunko niokoti per Pakruojo rajoną nusidriekusią siauruko geležinkelio atšaką. Kultūros vertybe pripažintas siaurukas nyksta akyse – per kelerius metus išardyta jau apie penktadalį iš 15 kilometrų bėgių.

Prieš trejetą metų vandalai Pakruojo rajone buvo nuniokoję beveik 2,5 km siauruko atkarpą – išvogė bėgius, nukasė per 200 kubinių metrų smėlio, žvyro ir skaldos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Prieš trejetą metų vandalai Pakruojo rajone buvo nuniokoję beveik 2,5 km siauruko atkarpą – išvogė bėgius, nukasė per 200 kubinių metrų smėlio, žvyro ir skaldos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 3, 2012, 8:26 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:41 AM

Per inventorizaciją Kultūros vertybių departamento Šiaulių regioninio padalinio darbuotojai pastebėjo, kad vagys pasidarbavo tarp Petrašiūnų ir Joniškėlio esančioje atkarpoje. Paskaičiuota, kad išvogta beveik 300 metrų bėgių, išvežta skaldos, žvyro. Nuostoliai įvertinti per 77 tūkstančiais litų.

Paveldosaugininkai ir vagystę tiriantys pareigūnai įsitikinę, kad supjaustyti geležinkelio bėgiai vietoj armatūros gali būti naudojami statybose. Mažiau tikėtina, kad jie parduodami metalo supirkėjams, nes jie vengia priimti tiek bėgių, tiek kanalizacijos dangčių.

Ikiteisminį tyrimą dėl vagystės atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų transporte tyrimų skyriaus pareigūnai. Jiems vadovaujantis Saulius Urbonas sakė, kad užduotis – ne iš lengvųjų. Tyrimą apsunkina tai, kad vagystė įvykdyta seniai, o ką nors mačiusiųjų dažniausiai neatsiranda. „Tikriname ne vieną versiją”, – sakė S. Urbonas.

Paveldosaugininkai patvirtino, kad metalo vagis labiausiai traukia tos vietos, į kurias retai užklysta žmonės. Būtent tokia atšaka ir yra už Petrašiūnų – nors kelias netoli, už krūmokšnių galima darbuotis nepastebimai. Mat šia siauruko atšaka traukiniai nebevažinėja jau trečias dešimtmetis.

Prieš trejetą metų vandalai Pakruojo rajone buvo nuniokoję beveik 2,5 km siauruko atkarpą – išvogė bėgius, nukasė per 200 kubinių metrų smėlio, žvyro ir skaldos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.