Vingio parko estradoje jau vyksta moksleivių dainų šventės repeticijos

Vilniaus Vingio parko estrada, kurioje liepos 6 dieną vyks moksleivių dainų šventės „Mūsų vardas – Lietuva“ dainų diena, jau pasirengusi priimti jaunuosius dainininkus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-03 19:16, atnaujinta 2018-03-18 11:44

Kai kurių šventės organizatorių nuogąstavimai, kad estrada nebus laiku suremontuota, nepasitvirtino.

Tačiau Vilniaus savivaldybė be rėmėjų nebūtų to padariusi. Pasak miesto mero Artūro Zuoko, už tai, kad estradą iki šventės suspėta atnaujinti, pakeisti ir nudažyti jos suoliukus, reikėtų dėkoti bendrovei „Akzo Nobel Baltics“, kuri padovanojo 900 litų dažų.

Jau ant iš tolo tautinės trispalvės spalvomis šviečiančių estrados suoliukų, kurių plotas prilygsta net 11 krepšinio aikštelių, antradienio vakarą repetavo apie 1200 choristų.

Prieš repeticiją jaunieji dainininkai kartu su A. Zuoku, šventės ambasadoriumi architektu Algirdu Kaušpėdu bei švietimo ir mokslo viceministru Vaidu Baciu dalyvavo tarptautinio projekto „Let's colour“ akcijoje, spalvindami Vilniaus vaizdus.

Vingio parko estradoje liepos 6 d. vyks šventės dainų diena, kurios metu bus atliekamos senos retos lietuvių liaudies dainos, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūriniai ir Vytauto Kernagio dainų kompozicijos, taip pat latvių ir estų dainos.

Šventėje dalyvaus daugiau nei 20 tūkst. moksleivių: 225 chorai, 225 šokių kolektyvai, 198 ansambliai, 55 orkestrai, 29 choreografinės grupės ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.