A. Kubilius: „Pasirašyta sutartis leidžia sklandžiai tęsti SGD terminalo statybos darbus“

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius su darbo vizitu lankosi Klaipėdoje. Premjeras susitiko su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir AB „Klaipėdos nafta“ įmonių vadovais. Po konstruktyvių derybų abiejų valstybinių įmonių vadovai žengė dar vieną žingsnį įgyvendinant labai reikšmingą strateginį objektą – Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybą.

A. Kubilius džiaugėsi pasiekti susitarimu.<br>J. Stacevičius
A. Kubilius džiaugėsi pasiekti susitarimu.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2012, 5:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:01 AM

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir SGD terminalo projektą įgyvendinanti bendrovė „Klaipėdos nafta“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuri nustato, kaip bus finansuojamas terminalo krantinių ir kitos infrastruktūros įrengimas. Sutartį pasirašė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis ir uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas.

„Džiaugiuosi, kad pasiektas sutarimas, rasti racionalūs ir tinkami sprendimai. Šita sutartis leidžia judėti į priekį ir sklandžiai tęsti SGD terminalo statybą bei nedelsiant skelbti konkursą dėl krantinių įrengimo darbų“, – pasirašytą dviejų valstybinių įmonių ūkinės sutarties reikšmę apibendrino premjeras A. Kubilius.

Pasirašytoje sutartyje numatyta, jog naftos bendrovė statys ir krantinę, ir reikiamą įrangą, tačiau uostas už krantinės statybas bendrovei kompensuos. Rinkliavas gaus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Kiek kainuos infrastruktūros statybos darbai, paaiškės po viešųjų pirkimų konkurso. Taip pat numatyta, kad tiek naftos bendrovės, tiek direkcijos atstovai dalyvaus SGD terminalo darbų pirkimo eigoje.

Priešpiet Vyriausybės vadovas susitiko su Klaipėdos miesto savivaldybės meru Vytautu Grubliausku ir aptarė miesto ekonominei ir socialinei raidai svarbių projektų įgyvendinimą. Pasak A. Kubiliaus, Klaipėdos miestas yra svarbus ne tik regionui, bet ir visai Lietuvai, todėl būtina tinkamai pasirengti svarbių projektų įgyvendinimui.

„Vyriausybė vasario mėnesį yra priėmusi protokolinį sprendimą, kuriuo numatyta, kokie Klaipėdos miestui prioritetiniai ir Lietuvos ekonominei, socialinei, kultūrinei plėtrai reikšmingi projektai ateityje bus įgyvendinami. Tai yra bendras mūsų rūpestis, bendras tikslas. Tai ir pietinė jungtis tarp Klaipėdos valstybinio jūrų uosto, IX B transporto koridorius, ir Baltijos prospekto žiedinių sankryžų rekonstrukcija, Klaipėdos pilies bastiono komplekso atkūrimas, plėtojant Mažosios Lietuvos istorijos muziejų.

Šių projektų įgyvendinimas yra numatytas per keletą metų, išnaudojant ir ES struktūrinės paramos lėšas naujoje finansinėje perspektyvoje“, – aptartus projektus įvardino premjeras A. Kubilius.

Tęsdamas vizitą Klaipėdoje premjeras kartu su VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir visų uosto kompanijų vadovais dalyvaus uosto apžvalgoje laivu „Venus S“. Palangoje apžiūrės Kurhauzo restauravimo darbus, pasveikins Europos Sąjungos Regionų komiteto Švietimo, jaunimo, kultūros ir mokslinių tyrimų komisijos (EDUC) išvažiuojamojo posėdžio dalyvius ir surengs jiems priėmimą Palangos gintaro muziejaus terasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.