A. Lydeka dėl Trakų verslininko užpuolimo kreipėsi į lygių galimybių kontrolierę

Seimo Žmogaus teisių komiteto

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2012, 4:40 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:04 AM

A. Lydeka taip pat kreipėsi į vaiko teisių kontrolierę Editą Žiobienę ir paprašė išnagrinėti, ar šis įvykis nevertintinas kaip smurtas prieš vaikus.

„A. Lydekos žiniomis, šis šiurkštus išpuolis įvyko verslininko mažamečių vaikų akivaizdoje“, - teigiama pranešime.

A. Lydeka kreipėsi ir į generalinį prokurorą Darių Valį, prašydamas imtis visų priemonių, kad šis išpuolis būtų labai atsakingai išnagrinėtas įvertinant galimas nusikalstamas veikas: smurtą rasiniu pagrindu, turto prievartavimą, smurtą prieš vaiką.

„Atkreiptas dėmesys į nukentėjusių verslininkų artimųjų nuogąstavimus, kad siekiama teisines įvykio pasekmes numarinti, ar įvykį supaprastinti“, - rašoma pranešime.

Taip pat kreiptasi į policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį ir paprašyta užtikrinti, kad panašūs atvejai ateityje nepasikartotų, nukentėjusieji verslininkai būtų apsaugoti nuo galimo nusikaltėlių keršto. A. Lydeka prašo įvertinti policijos veiksmus reaguojant į pranešimą apie įvykį.

„Žmogaus teisių komiteto pirmininkas apgailestauja, kad demokratinėje šalyje dar pasitaiko tokių netoleruotinų išpuolių. Pasak A. Lydekos, kai kurių pavienių asmenų naudojamas smurtas prieš asmenis, kurie yra kitos rasės ar tautybės, demonstruoja smurtautojų trumparegiškumą ir panieką demokratijai. Demokratiniame pasaulyje netoleruotinas ir turto prievartavimas, todėl teisėsaugos institucijos turi ne tik mokėti išaiškinti tokio pobūdžio veikas, bet ir imtis aktyvių prevencinių priemonių“, - teigiama pranešime.

Kompetentingų institucijų vadovai raginami imtis prevencinių priemonių, kad ateityje būtų užkirstas kelias panašiems išpuoliams prieš nukentėjusį verslininką, jo artimuosius, taip pat kitus taikius Lietuvos gyventojus.

Incidentas Trakuose įvyko praėjusį penktadienį, apie pusę dešimtos vakaro. Į filipiniečio verslininko Andy Hernandezo kavinę užėjo grupė vyrų, kurie sumušė 1958 metais gimusį kavinės savininką A.Hernandezą ir 1973 metais gimusią direktorę M. A. Pasak policijos, nukentėjusieji buvo pristatyti į ligoninę. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, sulaikė įtariamąjį - nusikalstamo pasaulio atstovą Stanislovą Narkevičių.

Filipinų ambasada Lietuvos užsienio reikalų ministerijai dėl šio įvykio atsiuntė notą.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, griežčiausia bausmė pagal S. Narkevičiui pareikštus įtarimus yra laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.