Degalinės darbuotojai Lazdijuose išminuotojų laukė pusdienį

Trečiadienį pusdieniui priverstinai buvo sustabdyta Lazdijuose esančios degalinės “Statoil” veikla. Žiedinę sankryžą miesto pakraštyje, Turistų bei Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje, įrenginėjantys statybų bendrovės „Parama“ darbininkai, belygindami atvežtą gruntą, iškasė artilerijos sviedinį.

Išminuotojai elgėsi labai ramiai.<br>V. Danauskienė
Išminuotojai elgėsi labai ramiai.<br>V. Danauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Danauskienė

2012-07-05 18:46, atnaujinta 2018-03-18 09:55

Pasak Lazdijų rajono policijos komisariato viršininko Valdo Vabuolo, iš karto po radinio Lazdijų mieste buvo paskelbta operacija „Skydas“: sustabdyta netoliese esančios degalinės „Statoil“ veikla, teritorija apjuosta specialia juosta, evakuoti degalinės klientai, o į įvykio vietą išsiųsti policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

Tačiau į įvykio vietą iškviestų Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojų, atvykstančių į sprogmens radimo vietą, Lazdijuose teko laukti keletą valandų.

Lazdijus ir Kauną, kur įsikūręs minėtasis batalionas, skiria šimto kilometrų atstumas.

O ir atvykusi išminuotojų brigada savo elgesiu nustebino aplinkui susirinkusius smalsuolius: pavartęs radinį rankose, vienas iš atvykusių pareigūnų jį parsinešė rankoje iki automobilio, tarsi tai būtų ne pavojų keliantis daiktas, o savo forma, kaip pajuokavo vienas lazdijiškis, runkelį primenantis radinys.

Į žurnalistų repliką, ar nerizikuoja savo ir aplinkinių saugumu, kariškis sureagavo savaip.

„Nefotografuokite manęs, jūs neturite tam teisės. Čia jums, atsiprašant, ne kiemsargiai dirba, o specialiosios tarnybos“, - piktinosi pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.