E. Žiobienės atsakymas S. Stomai: „Mergaitei jūs esate niekas“

Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės aštuonmetės dukters sveikata besidominčiam Seimo nariui Sauliui Stomai nepavyksta gauti jokios informacijos. 

Ištikimybę N. Venckienei demonstruojančiam S. Stomai buvo paaiškinta, kad jis neturi teisės gauti jokios informacijos apie svetimo vaiką sveikatą.<br>J. Stacevičius
Ištikimybę N. Venckienei demonstruojančiam S. Stomai buvo paaiškinta, kad jis neturi teisės gauti jokios informacijos apie svetimo vaiką sveikatą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 5, 2012, 5:56 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:01 AM

Viešai apie „psichotropines kaldrytes“ ir aštuonias rankas pasakojusiam parlamentarui vaiko teisių apsaugos kontrolierė atsiuntė paaiškinimą. Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas fizinio asmens sveikatos duomenis priskiria ypatingai asmens duomenų kategorijai, kuriai taikomi padidinti apsaugos reikalavimai.

„Jų atskleidimui tretiesiems asmenims nustatyti griežti apribojimai“, - rašo E. Žiobienė ir paaiškina, kad atskleisti šiuos duomenimis pašaliniams gali tik pats asmuo arba jo įstatyminis atstovas.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierės teigimu, mergaitę lanko ir jai paslaugas teikia kompetetingų institucijų specialistai, kurie užtikrina ir vertina jos teises bei interesus. Šie specialistai nėra pateikę jokių duomenų ar informacijos, leidžiančios daryti prielaidas apie mergaitei daromą neleistiną psichologinį ar kitokį poveikį, mergaitės keičiamus parodymus ar ketinimus mergaitę apklausti pakartotinai.

Pasak E. Žiobienės, jokių prašymu apklausti mergaitę nėra gavęs ir teismas.

„Vaiko teisių apsaugos kontrolierės turimomis žiniomis mergaitės sveikatos būklė po jos perdavimo motinai patikrinta, mergaitei ir jos mamai yra teikiamos visos joms reikalingos paslaugos“, - S. Stomai atsako E. Žiobienė.

Ji teigia, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas yra nuolat informuojamas apie bet kokius mergaitės būklės pasikeitimus ar motinai ir dukrai iškylančias problemas, todėl, jei kas, atsitiktų, abiems valstybės saugomiems asmenims nedelsiant būtų suteikta visa reikalinga pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.