Mėgsti mėsą? Į darželį nepriimsime!

Vegetarai ir mėsos mėgėjai nesutaikomi lygiai taip pat, kaip kauniečiai su vilniečiais. O įsivaizduojate, koks mėsos patiekalų garbintojo iš sostinės požiūris į vegetarą kaunietį?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 5, 2012, 9:04 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:28 AM

Galbūt dėl šios priežasties Kaune įkurtas tik vegetarams skirtas vaikų darželis veikia pogrindyje.

Ant sienų nematyti jokių iškabų, kiemą juosia aukštoka tvora, o darželio steigėjai nepasirūpino jokiais dokumentais, kurie įteisintų tokią veiklą.

Kita vertus, įteisinti tik vegetarišką darželinukų maitinimą kiltų sunkumų. Net gydytojai pripažįsta, jog augančio vaiko organizmui reikia gausybės įvairių medžiagų, kurių neturi augalinės kilmės maistas.

Į akis nekrintantys skelbimai apie galimybę palikti savo vaikus auklėti vegetarų dvasia tik kartais pasirodo ir greit išnyksta interneto platybėse.

„Sekta”, – ramiai kramsnodamas sumuštinį su rūkyta dešra pagalvotų dažnas mėsos patiekalų valgytojas.

Tačiau vaikų darželio įkūrėjai mano, jog tokia mažamečių auklėjimo aplinka nėra blogas dalykas ir netgi tvirtina, esą norinčių savo atžalas jame palikti tėvų tikrai netrūksta.

Gali taip nutikti, kad netrukus šį Kauno darželį palikusiems vaikams reikės vegetariškos mokyklos, kurios valgykloje, žinoma, nebus mėsiškų patiekalų.

Moksleiviai prieš pamokas būtų griežtai tikrinami, ar namuose neprisišlamštė močiutės keptų kotletų. Jeigu yra alkoholio matuoklis, turbūt galima sukurti ir mėsos matuoklį?

Sakysite, visa tai nesąmonė? Kodėl? Juk prieš dešimtmetį niekas neįsivaizdavo, kad kavinėse gali būti uždrausta rūkyti, o dabar prie įėjimo kabo ženklai su užbraukta cigarete.

Gal netrukus prie kavinių atsiras ženklų su užbrauktais karbonadais?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.