N. Venckienė dar neišsikraustė iš kabineto

Iš pareigų pirmadienį atleista buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė neskuba palikti savo darbo kabineto, o palydėtuvių, įprastų tokiais atvejais, jai kolegos neketina rengti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas")

2012-07-05 09:22, atnaujinta 2018-03-18 10:28

„N. Venckienė neatsiliepia į mano skambučius telefonu”, – „Lietuvos rytui” sakė Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis.

Jis su buvusia pavaldine mėgino susisiekti iškart po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienio rytą pasirašė dekretą atleisti N. Venckienę iš pareigų.

Bedarbe tapusios N. Venckienės nesulaukė ir Panevėžio apygardos prokurorai, kurie ketino garliaviškei pateikti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Prokurorai prieš pat numatytą apklausą gavo moters pranešimą faksu, kad ji serga ir negali atvykti į Panevėžį.

Kauno apygardos teismo vadovybei N. Venckienė nepranešė apie ligą, tačiau dabar ir neprivalo to daryti – garliaviškė jau nėra teismo darbuotoja.

N.Meilutį žinios apie ją taip pat pasiekė tik iš žiniasklaidos.

Atleidžiant teisėją iš pareigų vykdomos įprastos procedūros – su juo atsiskaitoma už darbą bei nepanaudotas atostogas, o buvęs darbuotojas grąžina darbo priemones, raktus ir bylas.

N. Venckienė pastaruoju metu turėjo net 99 civilines bylas.

Jos bus paskirstytos kitiems teisėjams.

„Kol kas buvusi teisėja neatliko visų atleidimo iš darbo procedūrų”, – kalbėjo Kauno apygardos teismo pirmininkas N.Meilutis. Vakar jis N.Venckienei nusiuntė raštą ragindamas atvykti į teismą.

Vakar N.Venckienės pavardė jau pradingo iš teisėjų sąrašo teismo interneto puslapyje. Jos kabinete turėtų įsikurti kitas teisėjas.

Jau porą dešimtmečių Kauno apygardos teisme gyvuoja tradicija surengti išleistuves teisėjams, sulaukusiems pensijos arba paskirtiems į aukštesnes pareigas.

Teisėjai į bendrą fondą sumoka po 30–50 litų, o už surinktus pinigus rengiamos kuklios vaišės, perkama gėlių, atminimo dovana.

Dažniausiai teisėjai renkasi teismo pastate esančioje kavinėje.

Išleistuvės nerengiamos skandalingai pasitraukusiems teisėjams. Pastarąjį kartą taip nutiko pernai pavasarį, kai buvo atleistas kolegų parašų klastojimu įtariamas teisėjas Arvydas Stankus.

Atsisveikinimo renginio su N.Venckiene taip pat nebus, nes iš 41 Kauno apygardos teismo teisėjo remiančiųjų N.Venckienę yra tik 3–4.

„Seniai neturime apie ką su ja kalbėti”, – antipatijos buvusiai kolegei neslėpė vienas šio teismo teisėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.