N. Venckienė nuo įtarimų pasislėpė Ukmergės ligoninėje

Panevėžio prokurorai aiškinasi, ar buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė ne specialiai, siekdama atitolinti įtarimų pareiškimą, atsigulė į ligoninę.

N. Venckienė į Ukmergės ligoninę nuvyko pirmadienį, po Vilniuje surengtos spaudos konferencijos.<br>J. Stacevičius
N. Venckienė į Ukmergės ligoninę nuvyko pirmadienį, po Vilniuje surengtos spaudos konferencijos.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 5, 2012, 8:29 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:50 AM

Buvusi teisėja į Ukmergės ligoninę paguldyta pirmadienį, po to, kai Vilniuje surengė spaudos konferenciją, kurioje kartu su savo bendražygiais pristatė savo rinkiminius planus ir pačios formuojamą „Lietuvos sąrašą“.

Antradienį N. Venckienė buvo kviečiama į apklausą Panevėžio apygardos prokuratūroje, kur jai ketinta pateikti įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius, tačiau šaukime nurodytu laiku, prokurorai buvusios teisėjos nesulaukė.

Po pusvalandžio prokuratūrą pasiekė iš N. Venckienės vyro advokato Aido Venckaus kontoros atsiųstas raštas, kuriame teigiama, kad į skandalus įsivėlusi pedofilijos bylos veikėja serga, todėl į apklausą atvykti nepavyko.

Teigiama, kad N. Venckienė į Ukmergės ligoninę atsigulė operacijai, tačiau prokurorus domina ne ji, o kada ta operacija buvo suplanuota ir kodėl ji atlikta ne Kaune ar Vilniuje?

Šaukimas į apklausą tuomet dar teisėjai buvo įteiktas birželio 27 d., vadinasi, N. Venckienė turėjo beveik savaitę suplanuoti, kaip išvengti šios apklausos. „Kaune ir Vilniuje norint operuotis reikia nemažai laukti, o Ukmergė mažas miestas, pacientų nedaug, todėl ir jokių eilių nėra“, - spėlioja prokurorai.

Kad Ukmergės ligoninėje nereikia laukti mėnesiais norint atsigulti ant operacinio stalo, lrytas.lt patvirtino ir šios ligoninės vyriausiasis gydytojas Algimantas Velička.

„Nieko panašaus, galima atvažiuoti kad ir tą pačią dieną ir operuotis“, - sakė jis, paklaustas, ar norint operuotis jo ligoninėje būtina užsirašyti prieš kelis mėnesius.

Kada apie pageidavimą operuotis ligoninei pranešė N. Venckienė, A. Velička sakė nesidomėjęs, nes anot jo, operacija nėra sudėtinga, todėl jam apie tokių pacientų būklę ir jų apsilankymų datas nepranešama.

Pirmadienį prezidentei Daliai Grybauskaitei pasirašius dekretą, N. Venckienė oficialiai tapo bedarbe.

Pasak Socialinio draudimo fondo valdybos („Sodra“) Komunikacijų ir tarptautinių ryšių vyriausiosios specialistės Valdonės Ugianskienės, jei žmogus suserga jau išėjęs iš darbo ir nemoka socialinio draudimo įmokų, jis negali pretenduoti į ligos pašalpą, jis negali gauti ir nedarbingumo pažymėjimo. „Nedarbingumo pažymėjimai yra išduodami tik Darbo biržoje registruotiems bedarbiams“, - aiškino V. Ugianskienė.

Vis dėlto už operaciją N. Venckienei iš savo kišenės mokėti nereikės. Nors ji negali gauti pinigų už nedarbingumą, privalomu sveikatos draudimu ji yra drausta visą mėnesį po išėjimo iš darbo. „Operacija bus atlikta nemokamai“, - lrytas.lt sakė Valstybinių ligonių kasų juristė Rasa Rimkutė.

N. Venckienė namo iš ligoninės turėjo būti išrašyta šiandien, liepos 5 d.

Į apklausą Panevėžio apygardos prokuratūroje ji yra kviečiama kitą ketvirtadienį, liepos 12 d. Prokurorai buvusiai teisėjai nori pareikšti įtarimus dėl šešių nusikalstamų veikų: nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, nežymaus sveikatos sutrikdymo, trukdymo antstolei atlikti savo pareigas ir piktnaudžiavimo globėjos teisėmis.

Didžiausia numatoma bausmė už šiuos nusikaltimus yra penkeri metai laisvės atėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.