Karščio įkaitai - spūstyse prie Palangos (papildyta)

Nors sinoptikai pranašavo lietingą ir vėjuotą savaitgalį, šiltų orų išsiilgę Lietuvos gyventojai vieningai patraukė Palangos link. Tačiau kelionę automobiliu pasirinkusiems poilsiautojams tenka laukti kilometrinėse spūstyse prie įvažiavimo į populiariausią Lietuvos kurortą.

Palanga svečius pasitinka automobilių grūstimis bei alinančiu karščiu<br>N. Povilaitis
Palanga svečius pasitinka automobilių grūstimis bei alinančiu karščiu<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 6, 2012, 9:20 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:14 AM

Didžiules automobilių voras matantys kambarių nuomotojai ir kurorto verslininkai lengviau atsiduso ir trynė rankas - gal pagaliau nukris daugiau pinigėlių, nes iki šiol vasara tokia nesėkminga kaip gintaro paieškos fontane "Jūratė ir Kastytis".

Pragarišką karštį atlaiko toli gražu ne visi automobiliai. Senesnės transporto priemonės nelygioje kovoje su stichija krenta viena po kitos – perkaitus varikliams, užvirus aušinimo skysčiui, jis išsilieja ant asfalto.

Link Palangos vedantis kelias paženklintas ne viena ištekėjusio aušinimo skysčio bala, link jūros vykstantys poilsiautojai sugedusias transporto priemones stumia rankomis.

Į Palangą plūstant svečiams, vietos policija stiprina savo pajėgas. Rengiantis grandioziniams savaitgalio renginiams, į kuriuos, kaip manoma gali atvykti iki 15 tūkst. žmonių, pajūryje tvarką prižiūrės iš Kauno ir Vilniaus permestos Viešojo saugumo tarnybos bei policijos pareigūnų pajėgos. Palangos policijos komisariato atstovai neatskleidžia kiek jiems talkins kolegų iš kitų miestų.

Nurodoma, jog pareigūnų bus tiek, kiek jų reikės viešajai tvarkai užtikrinti.

Lrytas.lt žiniomis, į Palangą deleguoti ir Kauno apskrities Kriminalinės policijos operatyvininkai. 

Kaip ir kasmet karščiausiomis vasaros dienomis Palanga taps sausakimšu kurortu, kuriame bus sudėtinga ne tik surasti vietą nakvynei, bet ir pavalgyti kavinėse, o kaitrios saulės ir laiko įkaitais tapusiems keliautojams kol kas nelieka nieko kito, kaip apsišarvuoti geležine kantrybe ir laukti, kol automobiliai pradės judėti pirmyn. Termometro stulpelis vidurdienį Palangoje jau perkopė 25 laipsnių šilumos ribą.

Lietuvoje šis savaitgalis - ilgasis. Kadangi penktadienis yra ne darbo diena, gyventojai ilsėsis tris dienas iš eilės.

Gydytojai karštą dieną pataria dėvėti kepurę, gerti skysčių ir naudoti kremus nuo saulės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.