A. Ramanausko išėjimas - skaudi netektis LNK

Prieš metus LNK koridoriuose teko išgirsti: “Negalime paleisti Algio Ramanausko, nes jį tuoj pat pričiups TV3.”

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 7, 2012, 7:22 PM, atnaujinta Nov 30, 2021, 5:22 PM

Analogiškai TV3 kambarėliuose buvo kalbama apie Vytautą Šapranauską ir LNK. Šapro darbo sutarties neišklibinę nuotykiai “Auksiniuose svogūnuose” ir “Chorų karuose” lyg ir įrodo, jog svarbu eterio vilką išlaikyti bet kokia kaina.

Šampaną dabar geria TV3. Šapras nepabėgo, o prie kanalo šeimos prieš porą savaičių prisijungė A.Ramanauskas.

LNK lyg tyčia suskubo pranešti, jog į kanalo šokių fermą iš TV3 rudenį pereis Edita Daniūtė, tačiau mainai neatrodo lygiaverčiai.

Dabar TV3 turi Vytautą Šapranauską, Marijų Mikutavičių, Algį Ramanauską, Jurgitą Jurkutę, Mindaugą Stasiulį, Džiugą Siaurusaitį. LNK — Rolandą Vilkončių, Ugnę Skonsmanaitę, Irūną Puzaraitę, Marių Jampolskį ir, nepaneigsi, iš bet ko gerus reitingus sukurti sugebančią Rūtą Mikelkevičiūtę, kuri yra tikras televizijos fenomenas ir turėtų kasmet reikalauti dvigubai didesnės algos.

Net ir stovyklą pakeitus A.Ramanauskui, nepasakysi, kad santykis “į vienus vartus” vieno kanalo naudai.

Šiuo atveju svarbus pats simbolis. A.Ramanauskas per daugiau nei dešimtmetį tapo neatsiejama LNK įvaizdžio dalimi.

Jo perėjimas į TV3, televizijos mastais, yra kažkas panašaus, jei Irena Degutienė staiga pareikštų, jog tapo socialdemokrate.

Puiki propagandinė viešųjų ryšių korta, kuria sumaniai naudojantis galima kelis mėnesius subtiliai priminti, esą “pas konkurentus ne viskas gerai, jei iš jų TOKIE žmonės išeina”.

Ir čia nėra taip svarbu, jog, kaip rodo interneto komentatorių reakcija į praėjusią savaitę “TV antenoje” publikuotas Algio mintis apie Vitalijos Katunskytės tinkamumą būti eteryje, jam nepritariančių — bent jau tiek pat, kiek ir mėgstančių jo humoro jausmą.

Banaliai didesnio uždarbio priežasčiai suversti Algio perėjimo istoriją tikriausiai būtų pernelyg paprasta. Praėjusį TV sezoną nepaleido mintis, kad LNK Algiui tiesiog nesuranda vietos.

Kalnų nenuvertęs projektas “Dainuok, jei gali”, o vėliau kiek dirbtinai sulipdytas jo ir R.Vilkončiaus tandemas “Žvaigždžių duetuose” — A.Ramanauskas eteryje tikrai gali kur kas daugiau.

Kita vertus, bet kuri laida, kurioje pastaruosius keletą metų dirbo Algis, pagal jį ir jo eterio suvokimą buvo kompromisas. Klausimas, ar toks pats likimas nelaukia ir perėjus į TV3.

Ne, kalba ne apie šokius, kuriuose, galima spėlioti, Algis buvo prispaustas dalyvauti, taip parodydamas geros valios ženklą santykiuose su nauju darbdaviu.

Kalba apie tai, kaip Algio talentą, gaivališką juodąjį humorą ir sveiko cinizmo protrūkius TV3 panaudos vėliau.

Juolab kad kanalo istorijoje jau buvo sezonas, prieš kurį su fanfaromis pranešta, jog jame dirbs šimtas eterio žvaigždžių. Po pusmečio kažkas atidžiau pažiūrėjo į algalapius, reitingų lenteles, ir jau be jokių fejerverkų žvaigždžių pradėjo mažėti.

Idealus variantas A.Ramanauskui — darbas kanale, kuris nesirūpina tos pačios V.Katunskytės sukuriamais reitingais, kurio žiūrovai išmano pasaulio popkultūrą, su kuriais galima juokauti apie Davidą Bowie ir Trevorą Horną, nesulaukiant klausimo “o kas jie tokie?”.

Tikrai buvo velniškai juokinga, kai “Lietuvos ryto” TV laidoje “Naujienošana” (Algis buvo vienas šios laidos prodiuserių ir scenarijaus autorių) Petras Gražulis ir Kazimieras Uoka buvo pavadinti Vincentu Clarke’u ir Andy Bellu. Tik kiek TV žiūrovų žinojo, jog jie — ryškiu homoseksualiu įvaizdžiu garsėjančios britų grupės “Erasure” nariai?

Bėda ta, kad tokios auditorijos Lietuvoje arba per mažai, arba jos norai visiškai neatsispindi kanalų populiarumo lentelėse. Kol taip bus, Algis televizijai pirmiausia bus iškaba. Arba tas blogiukas, dėl kurio kartais į eterį praslystančio polėkio televiziją žiūrės tie, kurie šiaip nemėgsta “Eurovizijos”, bet įsijungia ją tik todėl, kad ten vis tiek bus “vienas kitas tipas, atėjęs pasišaipyti iš šio konkurso, jo nemėgstantis taip pat, kaip ir mes”.

Kokiu ėjimu atsakys LNK? Gal tikėsis, kad rinkimus prapils Arūnas Valinskas ir sugrįš į šį kanalą — nors kadaise iš jo pasitraukė lyg ir ne itin draugiškai, Seimo kadencijos metu LNK eteryje šmėžavo ne sykį.

Ar TV veidų turgus tęsis — didžioji šio televizijų tarpsezonio intriga.

Didelės eterio patirties ženklu pažymėtų vedėjų rinkoje nėra taip jau daug — kozirio rankovėje paieškos nebus lengvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.