Naktis Palangoje: girti poilsiautojai siautėjo iki pat ryto, sulaikyti trys žinomi sportininkai

Naktis iš penktadienio į šeštadienį Palangoje virto gaivališku alkoholio padauginusių ir agresyviai nusiteikusių lėbautojų šėlsmu. Policijos pareigūnai nespėjo registruoti pranešimų apie muštynes, J. Basanavičiaus gatve iki pat ryto šlaistėsi apgirtusių jaunuolių būriai. Per naktį buvo sulaikyti ir į policiją pakliuvo net trys daug žadantys sportininkai – futbolo, dziudo jaunimo rinktinių nariai bei vandensvydininkas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-07-07 16:04, atnaujinta 2018-03-18 08:50

„Naktis bus karšta. Tikimės visko, kraujo, masinių muštynių, užpultų ir sumuštų žmonių“, - penktadienį į Palangą ėmus plūsti nenutrūkstamam poilsiautojų srautui prognozavo į pajūrį tramdyti chuliganų komandiruoti Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai.

Pirmieji ženklai, jog pareigūnų prognozės pildysis su kaupu ėmė ryškėti vakarėjant, kai į J. Basanavičiaus gatvę patraukė minios žmonių. Poilsiautojai masiškai ėjo link tilto, užpildė visus barus bei kavines. Palangos širdimi vadinamas pėsčiųjų bulvaras regis kažkokiu sunkiai įtikėtinu būdu sugėrė visą pailsėti atvykusių svečių srautą.

Vakarop policijos pareigūnai sulaikė pirmuosius asmenis, kurie prisigėrę alkoholio nesugebėjo tinkamai elgtis viešoje vietoje.

Girtam imtynininkui užkliuvo pareigūnai

Į Palangos policijos komisariato laikinojo sulaikymo kamerą buvo uždarytas perspektyvus sportininkas, šalies jaunių futbolo rinktinės narys Karolis U. Kartu su dar dviem likimo draugais jis buvo uždarytas į laikinojo sulaikymo kamerą.

Lrytas.lt žurnalistas tapo liudininku, kaip į policijos komisariatą nukeliavo dar vienas daug žadantis sportininkas iš Kauno, dziudo jaunimo rinktinės narys, 19-metis Neidas Lingevičius.

Stipriai apsvaigęs nuo alkoholio, dviejų draugų prilaikomas garsiai šūkaudamas vaikinas žygiavo J. Basanavičiaus gatve. Jaunasis imtynininkas nesugebėjo ramiai praeiti pro Viešojo saugumo tarnybos autobusiuką, ėmė užgaulioti pareigūnus, šaukė „mentai gaidžiai“, kažką nerišliai vapaliojo apie vyriško lyties organo sąsajas su patruliuojančiais teisėsaugininkais.

Girtą nepraustaburnį sulaikius ir pasodinus į autobusiuką, jos drąsa kaip mat išgaravo. Vaikinas ėmė gintis nenorėjęs įžeisti pareigūnų, esą užgaulius žodžius jis skyrė tuo metu su Lietuvos krepšinio rinktine kovojusiems Puerto Riko sportininkams.

Pasibaigus krepšinio rungtynėms minia patraukė iš barų ir į policijos budėtojų dalį paryčiui pasipylė pranešimai apie J. Basanavičiaus gatvėje bei paplūdimyje vykstančias muštynes.

Pagalbos prašė du policijos pareigūnai, netoli tilto stovėjusios didžiulės palapinės pašonėje sulaikę itin aršų jaunuolį.

Iš Skuodo į Palangą atvykęs, o vėliau 21-erių Simu Adakausku prisistatęs girtas veikėjas provokavo muštynes, siūlė visiems su juo susimušti. Galiausiai vaikinas kibo į atlapus jį raminti bandžiusiems policijos pareigūnams. Šiems teko panaudoti ašarines dujas ir elektrošoką.

Prie Palangos tilto atvykus VST pareigūnų pastiprinimui, aršuolis jau buvo surakintas antrankiais, tačiau ypač agresyviai priešinosi, girtą chuliganą sunkiai sekėsi nulaikyti net dviems patruliams.

Gręsia baudžiamoji byla

Vedamas į autobusiuką sulaikytasis girdint visiems aplinkiniams svaidėsi rinktiniais keiksmažodžiais ir kaip įmanydamas priešinosi. Staugte staugdamas, esą pareigūnai jau atleisti iš darbo, grasindamas su jais susidoroti, kai susitiks vėliau girtas bei agresyvus poilsiautojas šiurpino žmones.

Vargais negalais įverstas į VST autobusiuką aršuolis toliau siautėjo. Gulėdamas ant grindų jis nesiliovė įžeidinėjęs pareigūnų bei jiems grasinęs, bandė spardytis, spjaudėsi, todėl buvo eilinį kartą „pavaišintas“ elektrošoku.

Makabriškas sužvėrėjusio ir aplinkoje sunkiai susivokiančio aršuolio šou tęsėsi ir jį nugabenus į Palangos policijos komisariatą. Vaikinas toliau rinktiniais keiksmažodžiais keikė pareigūnus, riaumodamas grasino, bandė spardytis ir pulti žmones.

„Dabar visi jūs čiupsite mano motinos by....“, - nežinia ką norėdamas pasakyti staugė girtas jaunuolis.

Grasinimų sulaukė ir lrytas.lt žurnalistas, girtas chuliganas neišpasakytai pasipiktino, jog yra fotografuojamas, žadėjo susitikus kitoje vietoje atkeršyti, tikino, jog jo siautėjimą iliustruojančios fotografijos niekada neišvys dienos šviesos.

Ašarinių dujų ir elektrošoko jau ragavęs aršuolis „prisižaidė“, nereaguodamas į pakartotinius raginimus liautis grasinti žmonėms ir spardytis, jis gavo dar vieną elektros dozę. Tik po šios šoko terapijos chuliganas nurimo, tapo kiek tai įmanoma mandagiu, liovėsi grasinęs ir įžeidinėjęs pareigūnus.

Deja, Palangoje patirtas nuotykis anksčiau su teisėsauga reikalų turėjusiam veikėjui brangiai kainuos – jo atžvilgiu ketinama tuojau pat pradėti ikiteisminį tyrimą net pagal kelis Baudžiamojo kodekso straipsnius: už pasipriešinimą pareigūnams, jų teisėtų reikalavimų nevykdymą, grasinimus bei įžeidinėjimus.

"Sportininkų naktis"

Pareigūnams šiaip ne taip susitvarkius su visą komisariato budėtojų dalį šokdinusiu chuliganu, čia buvo pristatyti dar du alkoholio gerokai padauginę sulaikytieji. Vienas jų į policiją pateko, nes visiškai nesiorientuodamas aplinkoje miegojo ant žemės. Paklausus ar suvokia, kur esantis, iš provincijos atvykęs vyrukas išlemeno, jog tikriausiai Žaliakalnyje (viename Kauno rajonų – red.).

Dėl netinkamo elgesio bare į komisariatą tai pat atkeliavo buvęs vandensvydžio rinktinės narys, Karolis Leviška.

„Šiandien sportininkų naktis. Kolegos minėjo miesto centre pastebėję ant kojų vos pastovintį žinomo bokso trenerio sūnų. Jeigu tai tęsis ir toliau, galėtume surinkti visą penkiakovės rinktinę“, - juokavo Viešojo saugumo tarnybos vyrai.

Sulaikytasis sportininkas gyrėsi, jog užpernai Palangoje dirbo gelbėtoju, tikino studijuojantis teisę M. Romerio universitete. Patikrinus jo biografiją paaiškėjo, kad jis šiame universitete baigė tik vieną kursą, o šiuo metu teisės mokslus kremta Kauno kolegijoje.

Palangoje viešąją tvarką užtikrinantys policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai rengiasi šeštadienio vakarui. Prognozuojama, kad šiandien, kai paplūdimyje vyks daugiau nei 10 tūkst. žmonių pritrauksiantis jaunimo koncertas, taip pat pasipils pranešimai apie muštynes bei kitus viešosios tvarkos pažeidimus.

„Poilsiautojai išsiblaivys ir vakarop viskas vėl prasidės iš naujo“, - lrytas.lt žurnalistui sakė Palangos policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.