Pasaulio lietuvius sujungė „Tautiška giesmė“

Iškilmingame renginyje Vilniaus Vinco Kudirkos aikštėje Olimpinės rinktinės vėliavnešiui Virgilijui Aleknai buvo įteikta Lietuvos žmonių vardais įausta trispalvė. Lietuvos olimpiečiams palinkėta sėkmės Londone.

Per šventę Vilniuje žmonės linkėjo sėkmės olimpiečiams.<br>J. Stacevičius
Per šventę Vilniuje žmonės linkėjo sėkmės olimpiečiams.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2012, 10:34 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:02 AM

Iškilmingame renginyje Vilniaus Vinco Kudirkos aikštėje Olimpinės rinktinės vėliavnešiui Virgilijui Aleknai buvo įteikta Lietuvos žmonių vardais įausta trispalvė. Lietuvos olimpiečiams palinkėta sėkmės Londone.

Ilgąjį savaitgalį į Palangą plūdę žmonės taip pat parodė, kad yra patriotai. Gausybė jų rinkosi giedoti himno. Dainavo Alytus, Marijampolė, Klaipėda, Čikaga, Sidnėjus, Niujorkas, Londonas ir kiti pasaulio miestai, kuriuose yra lietuvių bendruomenės.

Didelis būrys kauniečių giedoti Lietuvos valstybės himną numatė prie Kauno pilies, kur vyksta kasmetis festivalis „Operetė Kauno pilyje“.

„Šios gražios tradicijos laikomės jau ketvirti metai. Koks koncertas tuo metu bevyktų, 21 val. jį sustabdome ir su visais festivalio dalyviais bei svečiais giedame „Tautišką giesmę“, - pasakojo festivalio „Operetė Kauno pilyje“ organizatorius, viešosios įstaigos „Baritonų Trio“ direktorius Danielius Vėbra.

Lrytas.lt bendradarbis Šilutėje Orestas Lidžius praneša, kad prie Šilutės kultūros ir pramogų centro kartu su viso pasaulio lietuvių bendruomene giedoti Lietuvos himno susirinko per 150 įvairaus amžiaus žmonių.

Kartu su miestelėnais ir Šilutės svečiais giedojo savivaldybės merė Daiva Žebelienė ir Tarybos narys Arvydas Jakas, Šilutės Šv. Kryžiaus katalikų ir evangelikų liuteronų parapijų kunigai.

Jungtiniam chorui, kuris po „Tautiškos giesmės“ neskubėjo išsiskirstyti, bet sudainavo dar kelias lietuvių pamėgtas dainas, dirigavo nepailstantis mišraus choro „Pamario aidas“ vadovas Vytautas Jovaiša.

„Šiemet Valstybės dieną Lietuvoje gausu įvairių renginių, daugelio jų organizatoriai net neraginti programoje numatė devintą vakaro giedoti „Tautišką giesmę“. Tai rodo, kad tradicija jau gyva. Tad galime didžiuotis, kad esame vienintelė tokia tauta pasaulyje, kuri kasmet tą pačią valandą kartu gieda savo šalies himną“, - sakė iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ vadovas Raimundas Daubaras.

Koncertas Vilniaus Kudirkos aikštėje prasidėjo valandą prieš himno giedojimą ir su nesklandumais - perdegė elektros generatorius, tad vos koncerto vedėjai Renata Šakalytė ir Algis Ramanauskas-Greitai pasisveikino su į aikštę susirinkusiais bei prie televizijos ekranų koncertą stebinčiais žmonėmis, transliacija ėmė ir nutrūko. Per dešimt minučių techniniai nesklandumai buvo pašalinti ir savo pasirodymus surengė Povilas Meškėla, Stasys Povilaitis, Justinas Lapatinskas, Rūta Ščiogolevaitė su Ramūnu Difartu, Linas Adomaitis, Linas Zareckas. Šventės kulminacija tapo R. Ščiogolevaitės sugiedotas Lietuvos himnas. Kartu su dainininke Tautišką giesmę giedojo ir scenoje stovėjęs V. Adamkus.

Prie jų prisijungė ir gausus būrys žmonių, užtvindžiusių visą Kudirkos aikštę. Minioje buvo galima išvysti ir sinoptiką Naglį Šuliją su šeima, aktorę Nijolę Narmontaitę su Pauliumi Kovu, Vilniaus merą Artūrą Zuoką su žmona Agne.

Tai jau ketvirtas kartas, kai organizuojamas viešas Tautiškos giesmės giedojimas Mindaugo karūnavimo dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.