D. Radzevičius lieka LRT tarybos pirmininko pareigose

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryba nusprendė netenkinti savo pirmininko Dainiaus Radzevičiaus prašymo atleisti jį iš šių pareigų.

LRT taryba nusprendė neatleisti D. Radzevičiaus iš pareigų.<br>V. Balkūnas
LRT taryba nusprendė neatleisti D. Radzevičiaus iš pareigų.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2012, 4:35 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:56 AM

Prieš pirmininko prašymą iš 11 balsavime dalyvavusių LRT tarybos narių balsavo 10, vienas susilaikė.

D. Radzevičius buvo pasiūlęs rinkti naują LRT tarybos pirmininką po to, kai birželio pabaigoje teismo buvo nuteistas šmeižto byloje. Per LRT tarybos posėdį antradienį D. Radzevičius nusišalino nuo šio klausimo svarstymo, paaiškinęs turįs asmeninį suinteresuotumą bylos baigtimi. Jis teigė nesijaučiąs kaltas ir tikrai skųsiąs teismo sprendimą.

Kaip ELTA skelbė, Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas šių metų birželio 29 dieną paskelbė, kad Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas D. Radzevičius savo rašinyje „Wikileaks: Tomkaus „Respublika“ išdavė ir pardavė žurnalistiką“ apšmeižė leidėją Vitą Tomkų ir jam turės atlyginti 10 tūkst. litų neturtinę žalą. Teismas D. Radzevičiui skyrė ir 2600 litų baudą.

Teismo teigimu, D. Radzevičius nesilaikė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso reikalavimų dėl informacijos teisingumo, tikslumo, nešališkumo, o jo komentarai yra įžeidžiamo pobūdžio.

Vertindamas byloje pateiktus įrodymus teismas akcentavo tai, jog teisė turėti savo nuomonę, teisė skleisti idėjas, mintis nėra absoliuti ir ji visiškai nesuderinama su įžeidimu, melu, šmeižtu. Nustatyta, kad D. Radzevičius šmeižikiško pobūdžio informaciją apie nukentėjusįjį internetiniuose puslapiuose paskleidė tyčia, neturėdamas jokių realių, faktais patvirtintų duomenų apie žinių tikrumą.

Teismo nuomone, nuteistasis galėjo ir turėjo suvokti, kad žeminančios informacijos paskleidimas gali pažeminti ir paniekinti asmenį, apie kurį skleidžiama tokia informacija, pakirsti pasitikėjimą šiuo asmeniu arba jo verslu, juolab kad tai buvo padaryta raštu.

Teismas visiškai sutiko su kalbos specialistų teiginiais, jog paskelbtuose straipsniuose D. Radzevičiaus nuomonė buvo išreikšta tokia forma, kad skaitytojui būtų sudarytas neigiamas V. Tomkaus ir dienraščio „Respublika“ įvaizdis.

D. Radzevičius eina LRT tarybos pirmininko pareigas nuo 2010 m. gegužės, šiose pareigose pakeitęs mirusį Gediminą Ilgūną. LRT taryboje dirba 12 narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.