Po audringo savaitgalio Palangoje pareigūnus vis dar linksmina įkaušę jaunuoliai

Pasibaigus savaitgalio renginiams, kai Palangoje nevaldomai liejosi alkoholio upės, o į policijos komisariatą vos tilpo visi sulaikytieji, dabar mieste įsivyravo ramybė. Išvykus lėbautojams, nuotykių bei problemų ieškoti atvykusiems svečiams, naktimis sulaikomi vos keli pažeidėjai, tačiau kuriozų bei tragikomiškų situacijų netrūksta. Vakar naktį sulaikyti pergėrę jaunuoliai grasino pareigūnams įtakingais tėvais bei dėdėmis ir visus „atleido“ iš darbo, o vienas jų buvo įsitikinęs, kad yra Šiauliuose.

Pirmadienio vakarą viešoje vietoje surengtos išgertuvės liūdnai baigėsi dviem nepilnamečiams ir ką tik pilnametystės sulaukusiam jų draugui.<br>N. Povilaitis
Pirmadienio vakarą viešoje vietoje surengtos išgertuvės liūdnai baigėsi dviem nepilnamečiams ir ką tik pilnametystės sulaukusiam jų draugui.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 11, 2012, 11:07 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:53 AM

Praūžus gaivališkam savaitgaliui Palanga galų gale lengviau atsikvėpė, mieste įsivyravo sąlyginė ramybė. Kartu su tvarką prižiūrinčiais Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnais dvi naktis patruliavęs lrytas.lt žurnalistas įsitikino, kad mieste užsilikę lėbautojai kaip reikiant pamokyti deramo elgesio viešose vietoje taisyklių. Akivaizdu, kad VST pareigūnų darbas savaitgalio naktimis davė apčiuopiamų rezultatų.

Išmoko deramai elgtis?

Regis, alkoholį pamėgę jaunuoliai dabar jau puikiai žino, kad vartodami svaigalus viešoje vietoje, jei bus pastebėti pareigūnų, neišvengiamai atsidurs Palangos policijos komisariate. J. Basanavičiaus gatvėje teko pastebėti vos vieną kitą viešai alkoholį gurkšnojantį jaunuolį. Pamatę patruliuojančius VST mikroautobusus ar pėsčiuosius patrulius kai kurie nelaukdavo perspėjimo ir suskubdavo į šiukšlių dėžes išmesti pusiau nugertus butelius.

Vakarais J. Basanavičiaus gatvėje prityla šiam pėsčiųjų bulvarui būdingas chaotiškas triukšmas, pareigūnams nurodyta griežtai įspėti po 22 val. muziką garsiai leidžiančių barų savininkus. Jei įspėjimų nebus paisoma, pareigūnams liepta už triukšmavimą surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus. Gavęs dvi nuobaudas baras automatiškai netektų licencijos veiklai ir turėtų užsidaryti. Regis, verslininkai ne juokais išsigando ir nenorėdami rizikuoti jie paklūsta savivaldybės bei pareigūnų reikalavimams.

Liūdna išgertuvių baigtis

Nors Palangoje sumažėjo problemas keliančių svečių, o lėbautojų vietą užėmė ramiai pailsėti čia atvykę žmonės, mieste netrūksta pačių keisčiausių, tragikomiškų nutikimų. Pareigūnus juokina visiškai nusitašę, tarsi specialiai į policijos komisariatą besiveržiantys girtutėliai, bėdų ieškantys jaunuoliai.

Pirmadienio vakarą išgertuvės viešoje vietoje liūdnai baigėsi iš Kretingos į Palangą atvykusiems jaunuoliams.

Keli vaikinai ir mergina nesugalvojo nieko kvailiau, kaip gerti degtinę automobilyje prie pėsčiųjų tako ir garsiai leisti muziką. Į sklindantį triukšmą dėmesį atkreipę VST pareigūnai netrukus pastebėjo ir slėpti bandytą degtinės butelį, alaus skardines. Blaivus buvo tik vienas jaunuolis ir mergina, nuo trijų vaikinų sklido stiprus alkoholio kvapas, jie buvo akivaizdžiai apsvaigę. Taip pat išsiaiškinta, kad du iš jų – dar nesulaukę pilnametystės. Trijulė buvo nugabenta į policijos komisariatą, ten girtam 18-mečiui surašytas protokolas už nepilnamečių girdymą, o du apsvaigę jaunesni jo draugai liko laukti tėvų.

Nepasinaudojo suteikta galimybe

Naktį iš antradienio į trečiadienį prie J. Basanavičiaus gatvėje esančio klubo „Laukinių vakarų salūnas“ VST pareigūnai į savo mikroautobusą įsodino stipriai išgėrusį, su klubo apsauga konfliktavusį 21 metų vaikiną. Jis prisipažino gyvenantis netoliese, todėl pavargėliui suteiktas šansas baigti nuotykius taikiai jį pavežant iki nuomojamo buto.

Tačiau išlipęs iš pareigūnų automobilio girtas jaunuolis svirduliuodamas patraukė ne ilsėtis, bet į priešingą pusę, link klubo, iš kurio buvo ką tik išprašytas.

Vengiant tolimesnių konfliktų jaunuolis buvo nuvežtas į policijos komisariatą, ten jis surengė apgailėtiną pasirodymą, ėmė bauginti pareigūnus.

Girtas poilsiautojas, kuris vėliau pasirodė esantis A. Stulginskio universiteto Miškų fakulteto studentas Eglūnas Aškelėnas, prisistatė girininku bei iškalbingu tonu pareiškė, kad jo tėvas - Ignalinos miškų urėdijos urėdas, užsiminė pareigūnams apie gresiančius nemalonumus.

Girtas studentas reikalavo, kad pareigūnai nedelsiant paskambintų neegzistuojančio Vidaus reikalų ministerijos padalinio darbuotojui, liepė nebausti, antraip jis prarasiąs leidimą ginklui, grasino nemalonumais. Beveik dvi promiles alkoholio į matuoklį įpūtęs valstybės tarnautoju prisistatyti bandęs studentas E. Aškelėnas nenurimo ir uždarytas į laikinojo sulaikymo kambarį, kas keliolika minučių tikino jau išsiblaivęs ir vis prašė pareigūnų jam duoti alkoholio matuoklį. Beje, leidimo ginklui, kurio praradimu girtas studentas bandė graudinti pareigūnus, jis iš viso nėra gavęs.

Kebabo vagis iš darbo atleido visus pareigūnus  

Praėjusią naktį į Palangos policijos komisariatą pateko dar vienas girtas studentas, Vilniaus Gedimino technikos universitete transporto inžinerijos mokslus kremtantis 20-metis Paulius Buivydas. Jis buvo sulaikytas, kai iš greitojo maisto prekyvietės pagriebė kebabą ir nesumokėjęs paspruko.

Patirtą nuostolį padengti turėjusi jauna pardavėja apie kebabo vagį pranešė patruliavusiems VST pareigūnams. Neilgai trukus jie girtą ilgapirštį sučiupo. Kartu su savo grobiu VGTU studentas buvo nuvežtas į komisariatą.

1,96 promiles alkoholio įpūtęs studentas kaltu dėl kebabo vagystės neprisipažino, tikino jį tik pasiskolinęs, o pinigus ketinęs atiduoti po savaitės. Jis ėmė piktintis, esą pareigūnai neturėjo teisės jį sulaikyti, visus iš eilės „atleido“ iš darbo, grasino savo dėde. Apsivogęs studentas vaipėsi, prisistatė advokatu bei žvaigžde, siūlė visiems pasivaišinti neseniai pavogtu kebabu. Jis nurimo tik uždarytas į laikinojo sulaikymo kambarį, kuriame gyveno ne pačius maloniausius kvapus skleidęs girtas benamis. 

Palangoje ieškojo pegaso

Naktį policijos įstaigoje taip pat praleido neseniai iš Airijos pasisvečiuoti į Lietuvą grįžęs 20-metis Dovydas Darkintis. Virėju dirbantį vaikiną pareigūnai rado J. Basanavičiaus gatvėje, kur jis svirduliuodamas kabinėjosi prie žmonių, įkyriai klausinėjo, kaip rasti pegasą.

Beveik 2,5 promiles alkoholio į matuoklį įpūtęs emigrantas komisariate klausinėjo, kur jis dabar yra, sakė norintis važiuoti į Palangą pas brolį. Pergėręs vaikinas buvo įsitikinęs, kad pareigūnai jį rado Šiauliuose prie baro „Pegasas“ ir niekaip negalėjo suvokti, kad buvo sulaikytas Palangos J. Basanavičiaus gatvėje, tikino, kad iš jo šaipomasi.

Nei laike, nei erdvėje nesusivokiantis 20-metis buvo taikiausias iš visų praėjusių naktį sulaikytų asmenų. Jis niekam negrasino atleisiąs iš darbo, tik traukė dainas ir nuolat kalbėjo apie pegasą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.