Teismas stabdo danų kiaulidžių veiklą Kalvarijos savivaldybėje

Po pustrečių metų Kalvarijos

Teismas nustatė, kaddanų įmonės „Saerimner“, auginančios kiaules, veikla yra neteisėta.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Teismas nustatė, kaddanų įmonės „Saerimner“, auginančios kiaules, veikla yra neteisėta.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2012, 10:06 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:53 AM

Verslininkai žada inicijuoti investicinį ginčą ir iš Lietuvos valstybės reikalauti nuostolių atlyginimo, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Kauno apygardos teismas nustatė, kad 70 proc. aplink kiaulių kompleksą Jusevičiuose gyvenančių žmonių nuolat jaučia nemalonius kvapus, daromas neigiamas poveikis aplinkai.

Teismo sprendimu, bendrovės veikla turi būti nutraukta. Nustatyta, kad leidimas per metus šiame komplekse užauginti beveik 100 tūkst. kiaulių išduotas remiantis bendrovės pateiktais melagingais dokumentais. Santakos bendruomenės pirmininkė Raimonda Sutkaitienė sakė, kad prieš išduodant leidimą buvo pateikti duomenys, kad aplinkui žmonės negyvena, nėra jokių objektų, gyvenamųjų namų, buvo pateikta melaginga įmonės informacija.

„Teismo sprendimą privaloma vykdyti, tačiau mes planuojame jį skųsti Aukščiausiam Teismui kasacine tvarka ir, be abejo, tikimės, kad vis tik bus panaikintas šis sprendimas. Juolab, kad mes manom, kad nesame padarę kažkokių tai nusižengimų, ką sako ir teismo medžiaga. Kaltinimai yra, kad institucijos išdavė leidimą neteisingai, tai šiuo atveju lyg tai gaunasi, kad dėl institucijų klaidų nukenčiame mes, verslininkai“, - sakė įmonės „Saerimner“ generalinis direktorius Saulius Leonavičius.

Pask R.Sutkaitienės, ta pati įmonė buvo pasišovusi 11 kompleksų statyti Pakruojyje, ten žmonės irgi laimėjo bylą. Mažeikiuose danai taip pat norėjo plėstis, bet gyventojai neleido to padaryti.

Per septynerius veiklos metus bendrovę Jusevičiuose aplinkosaugininkai yra baudę 21 kartą. Už srutų išleidimą į Nemuną paskutinį kartą „Saerimner“ sumokėjo 50 tūkst. litų baudą.

Įmonė artimiausiu metu Aukščiausiojo Teismo sprendimu turės sumokėti prieš porą dienų Valstybinei mokesčių inspekcijai priteistų daugiau nei 0,5 mln. litų mokestinių pretenzijų.

Jeigu ir Aukščiausiasis Teismas pripažins, kad veikla Jusevičių kiaulių komplekse neteisėta, bendrovė žada inicijuoti investicinį ginčą su Lietuvos valstybe ir reikalauti atlyginti nuostolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.