Patvinusios Vilniaus gatvės – ne savivaldybės, o aukštesniosios jėgos atsakomybė

Paklaustas, ar gali garantuoti, kad per kitą liūtį Vilniaus gatvės nebepatvins, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas siūlo kreiptis į aukštesnes jėgas.

„Ne tuo adresu kreipiatės, reikia kreiptis į aukštesnius atstovus pasaulyje. Kai yra liūtys, kai jos prilyginamos ypatingiems gamtos įvykiams, visada gali būti netikėtumų“, - sakė A. Zuokas.<br>V. Ščiavinskas
„Ne tuo adresu kreipiatės, reikia kreiptis į aukštesnius atstovus pasaulyje. Kai yra liūtys, kai jos prilyginamos ypatingiems gamtos įvykiams, visada gali būti netikėtumų“, - sakė A. Zuokas.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Jul 13, 2012, 5:16 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:30 AM

„Ne tuo adresu kreipiatės, reikia kreiptis į aukštesnius atstovus pasaulyje. Kai yra liūtys, kai jos prilyginamos ypatingiems gamtos įvykiams, visada gali būti netikėtumų. Vakar kritulių skaičius buvo labai didelis, palyginti su normomis“, - sakė A. Zuokas penktadienį savivaldybėje vykusioje spaudos konferencijoje.

Ketvirtadienio pavakare po smarkios liūties patvino sostinės senamiesčio pagrindinės gatvės, lauko kavinių darbuotojai bandė gelbėti stalus ir kėdes, kad jų nenuneštų. Patvino ir keletas gatvių už senamiesčio ribų.

„Vakar miesto sistema veikė neblogai, išskyrus keletą vietų. Tai sutvarkysime“, - vėliau sakė A. Zuokas.

Pasak mero, miestas planuoja prašyti pinigų gerinti lietaus kanalizacijai. Jis gyrėsi, kad po remonto problemų nebėra Gerosios Vilties žiede, kuris anksčiau per liūtis patvindavo.

„Turime problemų dėl lietaus kanalizacijos. Buvo ir vakar pristatyti skaičiavimai. Be abejonės, reikės renovuoti dalį nuotekų tinklų. Šį planą rudenį miesto tarybai pateiks Plėtros departamentas. Teiksime projektus, tikimės europinio finansavimo“, - sakė A. Zuokas.

Ketvirtadienį vakare sostinės Šilo gatvėje atsiradusi įgriuva, į kurią įsmuko automobilis, bus pataisyta šeštadienį. Kitą savaitę ji bus asfaltuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.