Siūloma greitkelį tarp Vilniaus ir Kauno pavadinti prospektu

Šmaikštus posakis, esą ilgiausia Europoje gatvė yra Savanorių prospektas Vilniuje, nes jis driekiasi ir per Kauną, galbūt taps kai kuo daugiau nei šmaikštus posakis. Vilniaus ir Kauno dvimiesčio ekspertai pasiūlė automagistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda ruožą nuo sostinės iki Laikinosios sostinės pavadinti Savanorių prospektu. Ar greitis jame bus ribojamas kaip miesto gatvėje, dar nesvarstyta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 8:04 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:34 AM

Jungtinio Vilniaus ir Kauno bei aplinkinių savivaldybių atstovų susitikimo metu buvo sudarytos penkios ekspertų grupės, kurios šį mėnesį pateikė išvadas, kaip toliau plėtoti Vilniaus ir Kauno dvimiestį. Vienas iš ekspertų siūlymų – bendru savivaldybių kreipimusi į Vyriausybę automagistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda ruožui Vilnius-Kaunas suteikti „Savanorių prospekto“ pavadinimą.

Tai būtų viena ilgiausių gatvių pasaulyje, nors iki rekordo toli – Kanadoje yra Jango gatvė (Yonge street), kuri driekiasi 1890 km. Ji  prasideda nuo Ontarijo ežero Toronte, tęsiasi iki Kokreino miestelio Šiaurės Kanadoje, po to suka į vakarus ir užsibaigia prie JAV Minesotos valstijos sienos. 

Vilniaus ir Kauno dvimiesčio ekspertų siūlomas variantas Savanorių prospektą paverstų viena ilgiausių gatvių Europoje. 

„Ekspertų grupių tikslas – numatyti dvimiesčio koncepcijos uždavinius ir jų įgyvendinimo galimybes bei pasiūlyti, kaip toliau sėkmingai plėtoti projektą“, - teigė Vilniaus miesto tarybos narys, Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio planavimo komisijos pirmininkas Edgaras Stanišauskas.

Ekspertai taip pat pateikė siūlymus susisiekimo, ekonomikos ir turizmo plėtojimo sritims. Šių grupių veikloje dalyvavo ne tik Vilniaus ir Kauno, bet ir Elektrėnų, Kaišiadorių, Trakų savivaldybių atstovai. Į dvimiesčio projektą taip pat ketinama oficialiai pakviesti Vilniaus rajono savivaldybę.

Tarp ekspertų grupių išvadų – siūlymas įsteigti nevyriausybinę organizaciją – nuolat veikiantį „Greitkelio“ švietimo, kultūros, aplinkosaugos ir verslo forumą. Tokia skėtinė organizacija padėtų nagrinėti aktualias problemas, o jos nariais galėtų tapti švietimo, verslo, kultūros, aplinkosaugos organizacijos, visi aktyvūs ir prie projekto norintys prisidėti piliečiai. Į šios organizacijos veiklą taip pat siūloma įtraukti aukštąsias mokyklas.

Ekspertai savo išvadose siūlo dvimiesčio teritorijoje (Vilniuje, Kaune ir aplinkinėse savivaldybėse) kelti turizmo ir aptarnavimo paslaugų lygį. Parengti bendrą dvimiesčio rinkodaros strategiją – vieningai pozicionuoti dvimiestį, kartu dalyvaujant parodose, koordinuojant informacijos sklaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.