A. Kubilius: „Dabartinis planas dėl IAE uždarymo Europoje vertinamas teigiamai“

Veiksmų planas dėl techninių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2012, 6:43 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:48 AM

„Aš esu informuotas, kad toks sutarimas yra pasiektas ir kad jis yra pozityviai vertinamas ir mūsų specialistų, ir atominės elektrinės specialistų, ir Europos Komisijos“, - antradienį po Vyriausybės pasitarimo sakė Premjeras.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad veiksmų planą įgyvendinus sėkmingai reikalingi darbai uždarant IAE turėtų būti atlikti iki lapkričio.

„Mes tikrai negalime sutikti su tokiais veiksmais, kurie kokiu nors būdu suteiktų abejonių dėl branduolinės saugos uždarant IAE, ir aš tikrai tikiuosi, kad iki lapkričio mėnesio bus atlikti visi reikalingi darbai, vertinimai, ar tikrai ta įranga, kuri yra teikiama, ar ji atitinka aukščiausius branduolinės saugos standartus“, - sakė A. Kubilius.

Praeitą savaitę Lietuvoje viešėjęs Europos Parlamento Biudžeto kontrolės komiteto delegacijos vadovas Michaelis Theureris teigė, kad jei Lietuva nepaskubės išspręsti komercinių ir techninių ginčų bei toliau vėluos vykdydama IAE uždarymo darbus, paramos teikimo jai sutartis gali būti suspenduota.

Pasak M. Theurerio, šiuos ginčus Lietuva privalėjo išspręsti iki liepos 17 d.

Lietuva IAE uždarymui 2014-2020 m. finansinėje perspektyvoje prašė skirti 770 mln. eurų, tačiau Europos Komisija kol kas sutinka duoti tik 200 mln. eurų.

Iki 2013 m. Europos Komisija IAE uždarymui jau bus skyrusi 870 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.