Septynis krepšininkus Veisiejuose apnuodijusios valgyklos veikla – sustabdyta

Praėjusio ketvirtadienio vakarą į Lazdijų ligoninę atvežti ir dėl ūmaus apsinuodijimo į Vaikų ligų skyrių skubia tvarka stacionarizuoti septyni jaunieji krepšininkai iš Lazdijų rajone, Kailinių kaime vykusios jaunųjų krepšininkų stovyklos. Susirgusiųjų amžius – nuo 9 iki 15 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Danauskienė

Jul 17, 2012, 9:17 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:25 AM

Vaikams maitinimą tiekė Veisiejų technologijos ir verslo mokykla, kurios teritorijoje esančiuose bendrabučiuose jaunieji krepšininkai ir buvo apgyvendinti.

Kaip lrytas.lt pirmadienį sakė Lazdijų ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas ir Vaikų ligų skyriaus vedėjas Gytis Jackūnas, ketvirtadienio vakarą vaikus į ligoninės priimamąjį atvežė jų treneris. Susirgusieji – Alytaus ir Jonavos gyventojai.

„Paauglių būklė buvo prastesnė už vidutinę. Visi vaikai vėmė, daugelis viduriavo. Visiems buvo pastatytos lašinės organizmo skysčių balanso atstatymui. Penktadienį jų būklė buvo gera, iš ligoninės juos išsivežė atvykę tėvai“, - sakė gydytojas G.Jackūnas.

Iš karto po vaikų patekimo į Lazdijų ligoninę, apie susirgimus informuotas Higienos centras, kuris perdavė informaciją Lazdijų rajono valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. „Lazdijų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo informaciją iš Alytaus visuomenės sveikatos centro Lazdijų filialo apie aštuonis vaikus, apsirgusius bakterine žarnyno infekcija. Vaikai vėmė, viduriavo, karščiavo. Pirminė diagnozė – galimai infekcinės kilmės diarėja ir gastroenteritas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad visi susirgę vaikai poilsiavo ir sportavo Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje (Kailinių k., Veisiejų sen., Lazdijų raj.) organizuotoje kultūros ir sporto stovykloje. Vaikai buvo maitinami šios mokyklos valgykloje“, - sakė Lazdijų rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Auridas Marcinkus.

Operatyviai nuvykę į Veisiejų verslo ir technologijų mokyklos valgyklą, Lazdijų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai buvo šokiruoti rastos netvarkos.

„Patikrinome mokyklos maisto gamybos skyrių. Tikrinimo metu visuose šaldymo įrenginiuose, kuriuose buvo laikomi greitai gendantys maisto produktai, išmatuotos temperatūros neatitiko reikalavimų. Patikrinimo metu buvo paimti plovinių mėginiai nuo gamybos inventoriaus, indų, darbuotojų rankų bei žaliavų ir pristatyti ištirti į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją. Kol kas laukiame tyrimo rezultatų, jie turėtų paaiškėti per artimiausias dienas“, - sakė A.Marcinkus.

Lazdijų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos maisto gamybos skyriaus veikla laikinai sustabdyta, uždrausta naudoti produktus, kurie buvo laikomi netinkamomis temperatūromis.

Pirmadienį kalbintas laikinai Veisiejų technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pareigas einantis Algimantas Olšauskas piktinosi, kad žiniasklaida eskaluoja šį įvykį.

„Kodėl aš jums turėčiau sakyti, kas ten stovyklavo ir kur jie gyveno? Vyksta tyrimas! Kol nebaigtas – jokios informacijos nesakysiu, nes prirašote nežinia ką. Viskas buvo oficialiai – ir patalpos, ir maitinimas. O kas ten žino, nuo ko jiems ten kas pasidarė? Gal jie atsivežto maisto prisivalgė ir susirgo?“ - telefonu žurnalistę „auklėjo“ pedagogas A.Olšauskas.

Jei paaiškės, kad moksleiviai apsinuodijo dėl netinkamo maitinimo, jų tėvai turės teisę iš mokyklos reikalauti žalos atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.