Šilutiškis baidare įveikė trijų Baltijos valstybių pakrantę

Dvi savaites trukęs žygis – šilutiškio Domanto Laukevičiaus iššūkis sau, kurį vaikinas sėkmingai įveikė. Su Klaipėda atsisveikinęs birželio 30-ąją, pirmadienio vakarą jis sėkmingai pasiekė Melnragę ir laimingas suklupo ant smėlio. Nuo Estijos sostinės Talino iki Lietuvos uostamiesčio žygeivis įveikė daugiau kaip 600 kilometrų.

Po žygio, kuris simboliškai sujungė tris Baltijos šalis, D. Laukevičius jautėsi pavargęs, bet laimingas.<br>E. Petkutė
Po žygio, kuris simboliškai sujungė tris Baltijos šalis, D. Laukevičius jautėsi pavargęs, bet laimingas.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 17, 2012, 8:41 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:25 AM

Sunkią kelionę 22 metų D. Laukevičius užbaigė diena vėliau nei planavo. Dėl nepalankių orų apie 50 kilometrų teko nueiti krantu pėsčiomis.

„Automobiliu niekas nevežė, visą kelią įveikiau savo jėgomis. Jeigu jau prastas oras, pamaniau – geriau jau esiu pėsčias, negu irsiuosi vietoje“, - kalbėjo vaikinas.

Vėjas – pagrindinė ir didžiausia kliūtis, trukdžiusi žygeiviui laiku parplaukti į Klaipėdą. Daugiausiai aštrių pojūčių teko patirti pakeliui iš Estijos Saremo salos Latvijos link. Šiame ruože vaikinas akis į akį susidūrė su ruoniu, o likus 5 kilometrams iki kranto apsivertė baidarė. Tačiau kelionei puikiai pasirengęs vaikinas nesutriko ir sėkmingai įveikė užsibrėžtą tikslą.

Baidarę krantu nuo Talino iki Klaipėdos lydėjo palaikymo ekipažas – žygeivio brolis Vykintas bei bičiuliai. Per dieną D. Laukevičius įveikdavo apie 50 kilometrų. Kaskart pajutęs, kad reikia poilsio, vaikinas duodavo žinią keliaujantiems krante. Signalo palaikymo komanda sulaukdavo vidutiniškai kas pusvalandį arba valandą.

D. Laukevičius žygiui ryžosi įkvėptas sėkmingos patirties. Šio drąsaus žygio idėja gimė po to, kai prieš dvejus metus trise su Mariumi Norvaišu ir Pauliumi Paulioniu vaikinai sėkmingai perplaukė Baltiją iš Lietuvos į Švediją.

Projekto, pavadinto „Mūsų Baltijos krantas“, autoriai ir dalyviai šį žygį dedikavo Baltijos keliui paminėti, Klaipėdos, Lietuvos vardui garsinti bei drąsiems žygeiviams, tarp jų – ir prie Neringos krantų žuvusiam klaipėdiečiui Gintarui Paulioniui – atminti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.