Seimo narys K. Masiulis teisiamas už Gariūnų turgaus įžeidimą

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas atvertė bylą dėl pažeistos Gariūnų verslo parko reputacijos. Gariūnų verslo parko savininkai į teismą padavė Seimo narį Kęstutį Masiulį, ūkio viceministrą Daumantą Lapinską, BNS redaktorių Artūrą Račą ir Lietuvos televiziją už neva neteisingą informaciją, kuri pakenkė verslui Gariūnų turguje.

K. Masiulis neigė įžeidęs Gariūnų turgaus savininkus.<br>D. Umbrasas
K. Masiulis neigė įžeidęs Gariūnų turgaus savininkus.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jul 18, 2012, 5:10 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:13 AM

Gariūnų turgų valdančios bendrovės „Posūkis“, „Geruda“ ir „Jurgena“ kaltina Seimo narį K. Masiulį dėl tariamo jų dalykinės reputacijos pažeminimo.

Seimo narys praėjusių metų spalio mėnesį dalyvaudamas LTV laidoje „Ypatingas atvejis“, kuri buvo skirta Gariūnų turgavietės problemoms, pasakė, kad Gariūnuose nebuvo mokami nekilnojamojo turto ir žemės mokesčiai, kad Gariūnuose prarandami milijardiniai mokesčiai. Šie teiginiai įžeidė Gariūnų verslo parko valdytojus. Dabar jie siekia, kad K. Masiulis paneigtų savo žodžius.

Jau ne pirmąkart už savo žodžius į teismo karuselę įsuktas Seimo narys trečiadienį atvyko į teismą. Ūkio viceministras jo pavyzdžiu nepasekė manydamas, kad šis procesas tėra savotiška Gariūnų turgaus savininkų savireklama. Į teismo posėdį trečiadienį neatvyko ir BNS vyriausiasis redaktorius A. Račas.

„Apie Gariūnus neigiamai ir kritiškai kalbėjo daug politikų, Seimo narių, žurnalistų. Nežinau, kodėl užkliuvo būtent mano žodžiai. Matyt, verslininkai nusprendė patąsyti man nervus, pagąsdinti kitus Gariūnus viešai kritikuojančius asmenis“, – prieš posėdį portalui lrytas.lt sakė Seimo narys.

Trečiadienį parengiamojo teismo posėdžio metu LTV atstovė pareiškė, jog televizija laidos apie Gariūnų turgų nekūrė, tik suteikė eterį prodiuserių įmonei, bendrovei „Just TV“, laidos „Visiškai atvirai“ kūrėjai ir paprašė juos įtraukti į procesą kaip trečiuosius asmenis.

Gariūnų verslo parko advokatas vis tiek reikalavo, kad žodžiai apie Gariūnų turgų būtų paneigti per LTV. Byla iš esmės nagrinėti nepradėta, kitas posėdis turėtų įvykti spalio pabaigoje.

Iš K. Masiulio ir kitų atsakovų Gariūnų turgaus savininkai kol kas reikalauja tik viešai paneigti nepalankią informaciją, ir padengti bylinėjimosi išlaidas. Tačiau advokatas užsiminė, kad ateityje gali būti pareikalauta atlyginti moralinę žalą.

K. Masiulis jau bylinėjosi dėl šmeižto ir neva klaidinančios informacijos su Vilniaus meru Artūru Zuoku ir bendrove „Rubicon Group“. Seimo narys prisimena, kad iš jo buvo reikalaujama apie milijoną litų moralinės žalos atlyginimo. Pralaimėjęs pirmos instancijos teismą, aukštesnėje laimėjęs, Seimo narys išvengė grėsmės būti išrengtam iki paskutinio siūlo. Savo teisumą jis tikisi įrodyti ir šįkart.

 „Aš dėl kontrabandos, nesumokamų mokesčių nekaltinu Gariūnų turgaus savininkų. Kaltos ankstesnės vyriausybės, uždegusios žalią šviesą netvarkai, žiūrėjusios į ją pro pirštus“, tvirtino teismo koridoriuose ne pirmąkart sutinkamas Seimo narys.

Gariūnų verslo parke teisėsaugos pareigūnai nuolat vykdo prieš neteisėtą veiklą nukreiptas operacijas. 2011 m. spalį FNTT kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra ir Valstybine mokesčių inspekcija Gariūnų verslo parke išaiškino gerai organizuotas keturias nusikalstamas grupes. Įtariama, kad buvo nuslėpta dešimtys milijonų litų mokesčių, kuriuos turėjo sumokėti įmonės ir asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus. Išaiškintų grupuočių nariai turėjo konkrečiai jiems pavestas užduotis, vykdė daugybę nusikalstamų veikų – nuo dokumentų klastojimo iki sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.