A. Čaplikas: „Kodėl mes rengiame „Trečiojo kelio knygos“ žygį per Lietuvą“

Pirmadienį 12.00 val. sostinės V. Kudirkos aikštėje Liberalų ir centro sąjunga Lietuvos žmonėms pristatys unikalų projektą – „Trečiojo kelio knygą”. Vešime ją per visą šalį ir kviesime žmones joje išsakyti savo mintis, idėjas ir lūkesčius svarbiausiomis, aktualiausiomis temomis.

A. Čaplikas: „Nuolat girdime, kad valdžia neįsiklauso į žmonių nuomonę, kad politikai atitrūkę nuo visuomenės ir nežino jos lūkesčių“.<br>R. Danisevičius
A. Čaplikas: „Nuolat girdime, kad valdžia neįsiklauso į žmonių nuomonę, kad politikai atitrūkę nuo visuomenės ir nežino jos lūkesčių“.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2012, 12:13 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:45 AM

Nuolat girdime, kad valdžia neįsiklauso į žmonių nuomonę, kad politikai atitrūkę nuo visuomenės ir nežino jos lūkesčių. Nors ir stengiamės kuo dažniau rengti susitikimus su žmonėmis, norisi žinoti daugiau. Norime jausti pulsą – išgirsti, kuo kvėpuoja ir gyvena kiekvienas šalies gyventojas. Todėl ši knyga – tai Lietuvos žmonių knyga. Kviesime visus norinčius joje parašyti siūlymus, kaip valdžia turėtų tvarkyti mūsų visų kasdienį gyvenimą, kviesime kritikuoti jau priimtus sprendimus ir pateikti naujų.

Tikimės surinkti pasisakymų įvairiausiomis temomis. Kaip visuomenės akimis galima sumažinti emigraciją, kad jauni žmonės studijuotų ir dirbtų Lietuvoje, o jaunos šeimos, ieškančios geresnio gyvenimo, nebūtų priverstos gyventi atskirai nuo vaikų, vyrų ar žmonų? Kokius instrumentus Lietuvos gyventojai siūlo pasitelkti skatinant smulkųjį verslą? O galbūt kažkas turi puikų pasiūlymą, kaip užtikrinti garbingo amžiaus žmonėms orią senatvę, o vaikams ugdymo įstaigose – saugią ir įkvepiančią aplinką? Kokių pasiūlymų žmonės turi gerinant sveikatos apsaugą, visuomenės saugumą?

Geltonas autobusas su „Trečiojo kelio knyga” per Lietuvą keliaus iki pat spalio vidurio. Grįžusi į Vilnių, tūkstančius puslapių talpinanti knyga bus eksponuojama. Internetiniame Liberalų ir centro sąjungos puslapyje bus galima rasti ir virtualią jos versiją.

Vėliau visą knygoje parašytą informaciją apibendrinsime ir vadovausimės ja kaip kelrode programa dirbdami savo šaliai ir pasiūlydami sprendimus, kurie atitiktų gyventojų lūkesčius. Tai bus antroji mūsų rinkiminė programa, paliesta, įkvėpta žmonių, jų rūpesčių ir norų. Niekas geriau už mus pačius neparašys mūsų ateities vizijos. Tai turime padaryti patys.

Trečiasis kelias – kryptis, kurią pasirinkome, norėdami Lietuvai pasiūlyti naujų politinių, socialinių, ekonominių sprendimų. Per ilgai buvome konservatorių ir socialdemokratų tarpusavio vaidų įkaitais. Tai tik didino žmonių abejingumą savo šaliai, atitraukė juos nuo svarbiausių tikslų – kiekvieno asmeninės ir bendros visuomenės, valstybės gerovės kūrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.