Pirmoji A. Kubiliaus vaga - ne prie plūgo, o prie traktoriaus vairo

Penktadienį į Kėdainių rajone, Dotnuvoje vykstančias respublikines arimo varžybas atvykęs ministras pirmininkas Andrius Kubilius nustebino išskirtiniu aprangos stiliumi. Premjeras savo brangius batus nuo purvo saugojo specialiose plastikinėse įmautėse, vilkėjo ne švarką, bet sportininko bluzoną.

Premjeras A. Kubilius penktadienį sėdo prie traktoriaus vairo ir išarė pirmąją savo gyvenime vagą.<br>N. Povilaitis
Premjeras A. Kubilius penktadienį sėdo prie traktoriaus vairo ir išarė pirmąją savo gyvenime vagą.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 20, 2012, 5:51 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:40 PM

Purvas, vėjas, dulkiantis lietus – taip arimo varžybų dalyvius ir svečius penktadienį pasitiko Dotnuva. Skirtingai nei prie niūraus klimato pripratusiems žemdirbiams, varžybų svečiams organizatoriai paruošė batų apsaugas, išdalino plastikinius lietpalčius.

Savo batus nuo purvo apsaugoti nusprendė ir premjeras A. Kubilius. Vyriausybės vadovas ant baltų marškinių vilkėjo sportinį bluzoną, todėl plastikinio lietpalčio atsisakė.

Premjeras į varžybas taip apsirengęs atvyko ne veltui, šiandien jis pirmą kartą sėdo prie galingo traktoriaus vairo ir išarė pirmą savo gyvenime vagą. Arimo varžybų organizatoriai Vyriausybės vadovui skyrė naują „Case“ firmos traktorių, kurį valdyti politikui padėjo specialistas.

„Turiu prisipažinti, jog arti bandžiau pirmą kartą, todėl kiek nervinausi. Nesinorėjo gėdos prisidaryti, juk žinau, kaip visi žiūri į vagos tiesumą, į arimo kokybę. Technika ir inžinierius tokie nuostabūs, kad viskas atrodė nesudėtinga, labai paprasta. Sau čia nuopelno nepriskiriu, technika tokio lygmens“, - išaręs pirmąją savo gyvenime vagą žurnalistams sakė A. Kubilius.

Paklausus kas sunkiau, arti žemę, ar vadovauti Vyriausybei, premjeras nuo tiesaus atsakymo išsisuko, prakalbo apie žemdirbystės sakralumą.

„Artojo darbas – labai šventas, o jaudulys ariant žemę – labai ypatingas“, - sakė konservatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.