Lietuvių geresnio gyvenimo viltys guls į knygą

Geltonu autobusu iš Vilniaus V. Kudirkos aikštės į kelionę po Lietuvą išlydėta knyga, kurioje galima išsakyti savo pasiūlymus ir skundus politikams. Pirmuosius knygos puslapius pildyti pradėjo vilniečiai. „Legalizuokite narkotikus“, „Suvienykite Lietuvos žemes“ ir kiti pasiūlymai vienas po kito gulė į tūkstančius puslapių turinčią knygą.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

Jul 23, 2012, 3:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:24 PM

„Trečiojo kelio knygos“ sumanytojai Liberalų ir centro sąjungos atstovai tikisi, kad tokiu būdu pavyks surinkti gyventojų pastebėjimus jiems aktualiomis temomis. Kaip sumažinti emigraciją? Kaip skatinti smulkųjį verslą? Kaip pagerinti sveikatos apsaugą ir visuomenės saugumą? Tai tik keli klausimai, kuriais savo nuomonę išreikšti skatina politikai.

Lietuvių lūkesčiais užpildyta knyga prieš rinkimus turėtų būti eksponuojama sostinės centre. Visus per dieną joje atsirandančius įrašus nuo šiandien galima skaityti ir partijos internetinėje svetainėje.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas žada, kad gyventojai, po įrašu knygoje palikę savo kontaktus, gaus operatyvų atsakymą. Politikas taip pat skatina savo mintimis dalytis ir virtualioje knygos versijoje.

„Jeigu žmogus įrašys tikrą savo adresą, tuomet mes tikrai su juo susisieksime ir bendrausime. Po žygio padarysime dešimties darbų programą iš visų pasiūlymų“, – sako A. Čaplikas.

Pasidalyti savo idėjomis ir pasiguosti dėl skriaudų pirmieji galės Vievio, Grigiškių ir Elektrėnų gyventojai. Rugpjūtį autobusas su pageidavimų knyga lankysis Vakarų Lietuvoje, o vėliau sukinėsis po Aukštaitiją.

„Visą knygoje parašytą informaciją apibendrinsime ir vadovausimės ja kaip kelrode programa dirbdami savo šaliai“, – patikino politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.