Žaliosios politikos instituto prezidentas L. Balsys sieks išsikelti kandidatu į Seimą

Žaliosios politikos instituto

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2012, 7:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:23 PM

Buvęs žurnalistas, vėliau - prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai, pastaruoju metu viešajai įstaigai vadovaujantis L. Balsys registravosi savarankišku politinės kampanijos dalyviu sostinės Karoliniškių apygardoje.

Kad būtų registruotas kandidatu Seimo rinkimuose, L. Balsys turės surinkti ne mažiau kaip 1000 jo kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų.

L. Balsys sakė siekiantis išsikelti savarankiškai, nes „Lietuvai šiuo metu reikia ne gelbėtojų sąrašų, o gerų idėjų ir sąžiningų žmonių.“

Žaliųjų idėjoms atstovaujantis visuomenininkas sakė sąmoningai nesiekiantis kandidatuoti su kokia nors partija, nes, jo žodžiais, „stiprios žaliosios europinės partijos kol kas dar nėra.“

„Planuoju kandidatuoti savarankiškai, taip pat kandidatuos dar keli žmonės, vienijami iniciatyvos „Žmonės sprendžia“, kol kas sieksime išsikelti savarankiškai, o vėliau žiūrėsime, ar bursimės į kokią nors koaliciją“, - BNS antradienį sakė L. Balsys.

„Aš labai norėčiau, kad Lietuvoje Europos praktika būtų stipri žaliųjų idėjoms atstovaujantis partija, bet kol kas tokios dar nėra“, - sakė visuomenininkas.

Prieš metus prezidentės Dalios Grybauskaitės komandą palikęs L. Balsys po kelių mėnesių pradėjo vadovauti Žaliosios politikos institutui. Šio instituto atstovai su kitais iniciatyvinės grupės nariais siekė surengti referendumą atominės elektrinės statybų klausimu, tačiau nesėkmingai.

Kovą pradėję rinkti parašus, birželio pabaigoje iniciatoriai Vyriausiajai rinkimų komisijai vietoje reikiamų 300 tūkst. pristatė apie 46 tūkst. parašų. Tačiau konsultacinį referendumą atominės elektrinės statybų klausimu kartu su Seimo rinkimais paskelbė parlamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?