Panevėžį premjeras A. Kubilius pasiekė sužalota nosimi ir ranka

Trečiadienio rytą į Panevėžį dviračiu atmynė atostogaujantis šalies ministras pirmininkas Andrius Kubilius. Kartu su bendraminčiais dalyvaujantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų tradiciniame dviračių žygyje „Suk į dešinę“ premjeras čia atsisveikino su dviratininke Simona Krupeckaite, netrukus išvyksiančia į Londono olimpines žaidynes.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 25, 2012, 4:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:49 PM

Premjeras A. Kubilius ir kiti žygio dalyviai būrelio ištikimiausių gerbėjų buvo sutikti prie miesto riboženklio prie Vaivadų kaimo. Ten jiems buvo įteikti ąžuolo vainikai bei pintinė kaimiškų gėrybių – rūkytos dešros, duonos, medaus, agurkų.

 Netrukus policijos automobilių lydima dviratininkų kolona pasiekė Panevėžio centrą. Prie Aleksandro paminklo, Laisvės aikštėje, premjerą pasitiko savivaldybės meras Vitalijus Satkevičius.

Aikštėje duodamas interviu žurnalistams A. Kubilius net neklausiamas paaiškino, kodėl ant jo nosies ir alkūnės matyti švieži nubrozdinimai. „Išbandžiau naują Anykščių šilelio dviračių trasą“, – pajuokavo premjeras. Jo teigimu, pernelyg greitai važiuodamas jis griuvo.

A. Kubilius pasidžiaugė, kad keliaudamas dviračiu gali apžiūrėti gražiausias Lietuvos vietas. Išvakarėse žygeiviai nakvojo krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės tėviškėje, Tiltagalių kaime. Jau daugelį metų ten besilankantis premjeras prisipažino, kad ten jaučiasi kaip namuose, žino visas kaimo naujienas, pažįsta kaimynus.

Paklaustas, ar po smagių pasėdėjimų rytais nesunku vėl minti pedalus, ministras pirmininkas atsakė, kad nesunku, nes žygio dalyvių blaivybe rūpinasi kartu važiuojantis Seimo sveikatos reikalų komiteto pirmininkas, blaivybės propaguotojas Antanas Matulas. 

Vėliau dviratininkai pasuko „Cido“ arenos link. Maždaug vidurdienį čia buvo suplanuotos simbolinės lenktynės – buvo žadama, kad A. Kubilius dviračių treko trasoje susirems su pasaulio čempione ir planetos rekordininke S. Krupeckaite. Sportininkė arenoje rengėsi Londono olimpinėms žaidynėms, trečiadienį čia vyko paskutinė jos treniruotė prieš kelionę į Londoną.

Vis dėlto susigrumti su tituluota dviratininke A. Kubilius nesiryžo. Jis tiesiog apsuko kelis ratus treku jam paskolintu specialiu dviračiu. „Bijau, kad būčiau sulaukęs didelės gėdos“, – nulipęs nuo dviračio premjeras paaiškino, kodėl nestojo į dvikovą su S. Krupeckaite. Politikas tik nusifotografavo su sportininke ir palinkėjo jai olimpiadoje pergalių.

Vėliau žygeiviai apsilankė prekybos ir pramogų centre „Babilonas“. Pasisvečiavę Panevėžyje, tą pačią dieną dviratininkai išvyks Pasvalio link.

Tradiciniam žygiui dviračiais A. Kubilius su kompanija šiemet pasirinko Aukštaitiją. Trys dešimtys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narių į kelionę pajudėjo šeštadienio rytą nuo Seimo rūmų. Kartu su A. Kubiliumi dviračio pedalus mina jo žmona Rasa. Žygyje taip pat dalyvauja socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Seimo Kaimo reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetų pirmininkai Edmundas Pupinis bei Justinas Urbanavičius.

Ant dviračio sėdo ir laikinai narystę konservatorių partijoje sustabdęs panevėžietis parlamentaras Vitas Matuzas, kuriam Panevėžio apygardos prokuratūroje pareikšti įtarimai organizavus daugiamilijoninę aferą laimint viešųjų pirkimų konkursus.

Per aštuonias dienas žygio „Suk į dešinę“ dalyviai ketina įveikti apie 600 km Aukštaitijos keliais. Jų maršrutas drieksis pro Molėtus, Anykščius, Kupiškį, Panevėžį, Pasvalį, Biržus, Rokiškį, Zarasus ir Visaginą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.