Parlamentarė A. Baukutė į Seimą kandidatuos savarankiškai

Parlamentarė Asta Baukutė teigia

Parlamentarė A. Baukutė teigia Seimo rinkimuose ketinanti dalyvauti kaip ir jos sutuoktinis K. Rupulevičius - savarankiškai.<br>R. Danisevičius
Parlamentarė A. Baukutė teigia Seimo rinkimuose ketinanti dalyvauti kaip ir jos sutuoktinis K. Rupulevičius - savarankiškai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2012, 3:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:12 PM

„Aš jau Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikiau dokumentus, kad mane užregistruotų kaip savarankišką politinės kampanijos dalyvę“, - antradienį sakė Seimo narė.

Savo kandidatūrą ji ketina kelti Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje Klaipėdoje. A.Baukutė sako pasirinkusi šią apygardą, nes yra kilusi iš Klaipėdos, o Baltijos apygardoje nori sudaryti konkurenciją konservatoriui Evaldui Jurkevičiui ir liberalcentristui Andriui Burbai. Pirmasis, anot Seimo narės, neatliko iki galo pareigų jo vadovaujamai komisijai svarstant generalinio prokuroro prašymą panaikinti teisinį Kauno teisėjos Neringos Venckienės imunitetą, o antrąjį A.Baukutė kritikuoja dėl siūlymo įteisinti eutanaziją.

Parlamentarė paneigė viešumoje pasirodžiusias interpretacijas, kad Seimo rinkimuose ji ketina dalyvauti „Drąsos kelio“ partijos sąraše, nes sekmadienį dalyvavo šios organizacijos rengtame renginyje.

„Aš tik atėjau dalyvauti susitikime, į kurį buvau pakviesta, o ne sąraše, - BNS teigė A.Baukutė. - Palaikau šios partijos idėjas ir spaudžiu dešinę, kad nepasikeistų jų nuostatos ginti vaiko teises.“

Antradienį „Drąsos kelio“ partija išplatino pranešimą, kad nei A.Baukutės, nei jos vyro K.Rupulevičiaus partijos rinkimų sąraše nebus.

„Drąsos kelio“ partija dėkinga šiems politikams už parodytą paramą, tačiau partija siekia būti skaidri nuo pat pirmųjų žingsnių - mes ne tik deklaruojame, bet ir darome“, - teigiama pranešime.

K.Rupulevičius jau anksčiau Vyriausiojoje rinkimų komisijoje registravosi savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

A.Baukutė 2008 metais į parlamentą buvo išrinkta pagal Tautos prisikėlimo partijos sąrašą. Vėliau ši partija susijungė su Liberalų ir centro sąjunga, tačiau A.Baukutė dar anksčiau paliko partiją ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.