Į Palangą nukreipia nauja estakada

Klaipėdos prieigose ties Jakų žiedo sankryža eismo sąlygos pagerėjo – atidaryta nauja į Palangą vedanti estakada. Nuo šiol automagistrale Vilnius–Klaipėda riedantys automobiliai, priartėję prie Jakų žiedo, į Palangą gali važiuoti nesustodami 317 metrų ilgio estakada su kelio juostomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Aug 7, 2012, 8:23 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:16 PM

Palangos link vedančią estakadą, kuri kainavo 48,6 mln. litų, sumontavo Jakų žiedo sankryžą rekonstruojanti statybų bendrovė „Kauno tiltai”.

Kai tokios estakados nebuvo, ties Jakų žiedu susitvenkdavo didžiulės autotransporto spūstys: iš aplinkinių vietovių į Klaipėdą skubantys vairuotojai buvo priversti gaišti laiką eilėse.

Naujoji estakada palengvino susisiekimą su Palanga – anksčiau vasarą į kurortą važiuojantys poilsiautojai ilgam įstrigdavo prie Jakų sankryžos.

Nebereikia kirsti Jakų žiedo iš Kauno į Klaipėdą riedantiems automobiliams – prieš pusantrų metų virš jo nutiesta kita ant gelžbetonio atramų ir storų plieno lynų pakibusi 610 metrų ilgio ir 20–30 metrų pločio keturių eismo juostų estakada.

Jau atlikta apie 90 proc. Jakų žiedo sankryžos rekonstravimo darbų. Statybininkai dar turės įrengti apsaugos atitvarus, nudažyti estakadas.

Automobiliai važiuos naktį apšviestomis Jakų sankryžos estakadomis.

Projektą, kurio vertė siekia 83,8 mln. litų, numatyta baigti rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.