Gyveni aklagatvyje? Kanalizacijos nebus!

„Kodėl toje pačioje gatvėje gyvenantiems kaimynams kanalizaciją valdžia įves, o mums – ne?“ – Kauno rajono savivaldybės klausė Ramučiuose gyvenanti Rasa Nalivaikaitė. Į tokią pačią padėtį pateko penkiolika Dvaro gatvės namų gyventojų.

Ramučių gyventoja R. Nalivaikaitė nesupranta, kodėl jos namo nepasieks centrinė kanalizacija ir vandentiekis.<br>M. Patašius
Ramučių gyventoja R. Nalivaikaitė nesupranta, kodėl jos namo nepasieks centrinė kanalizacija ir vandentiekis.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė ("Laikinoji sostinė")

Aug 12, 2012, 4:22 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:19 AM

Į Ramučių gyvenvietę R. Nalivaikaitė su šeima atsikraustė prieš devynerius metus.

Iki šiol moteris naudojosi vandeniu iš savo šulinio, nuotekoms subėgti kieme buvo iškasti keli šuliniai. Šiemet, į Dvaro gatvę atriedėjus buldozeriams ir ekskavatoriams, gyventojai lengviau atsikvėpė: į jų kiemą atkeliavo civilizacija.

Tačiau džiaugėsi ne visi. Ši gatvė turi kelis aklagatvius, kurie tiesiant vandentvarkos tinklus į projektą tiesiog nebuvo įtraukti.

Jaučiasi lyg baltos varnos

Prie centrinio nuotekų ir vandentiekio tinklo šiemet neprisijungs 15 šios gatvės namų.

Nors šių patogumų neturės, Dvaro gatvės gyventojai visai ne kaip „dvariškiai“ kasdien priversti klampoti po purvą, kurio privertė didžiulius griovius vienoje kelio pusėje išrausę darbininkai.

„Mano mama dėl tokio mūsų „išskirtinumo“ net su rajono mero pavaduotoju Petru Mikelioniu kalbėjo. Jis irgi stebėjosi keistu projektu“, – pasakojo R. Nalivaikaitė.

Tiesa, ne visiems Dvaro gatvės gyventojams reikia bendrų tinklų.

„Kiti aiškina kanalizaciją jau turintys, tačiau net nepagalvoja, kad teršia aplinką, nes savo nuotekas leidžia į lietaus nuotekų tinklą“, – piktinosi gyventoja.

Aklagatvius pamiršo?

Vandentvarkos projektas, apimantis Kauno rajono Ramučių, Kačerginės, Zapyškio seniūnijas, finansuojamas iš ES paramos. Dalį lėšų skyrė ir Kauno rajono savivaldybė. Tinklams šiose seniūnijose nutiesti skirta 16 mln. litų.

Vien Ramučių gyvenvietėje per šį etapą suplanuota įrengti 1 tūkstantį 685 metrus vandentiekio ir 5 tūkstančius 390 metrų nuotekų tinklų.

„Šio etapo metu vandentvarkos tinklų įrengimas Dvaro gatvės aklagatviuose nenumatytas. Įrengiant tinklus jiems bus numatytos tik tinklų prisijungimo vietos“, – aiškino rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis.

Tolesnė tinklų plėtra numatoma 2013 – 2017 metais, jei pavyks gauti naujų lėšų iš ES fondų.

Naujakurių laukia staigmena

Išskirtiniais pasijutę gyventojai įtaria, kad už papildomą tinklo atšaką jiems gali tekti primokėti patiems. Tai kainuos ne vieną tūkstantį litų.

Dvaro gatvė Ramučiuose vis dar plėsis. Čia pardavinėjami sklypai, kurie patenka į tą patį „nelaimingą“ aklagatvį.

„Kaip jaustis naujakuriams, kurie perka sklypą su visomis komunikacijomis, tačiau gauna tikrai ne visas?“ – klausė R. Nalivaikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.