Policijos kinologai su tarnybiniais šunimis vis dažniau ieško dingusių senolių

Policijos pareigūnai vis dažniau kviečiami ieškoti iš namų išėjusių ir dingusių garbaus amžiaus žmonių. Paieškose padeda ir kinologai su tarnybiniais šunimis.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-08-13 19:06, atnaujinta 2018-03-17 09:41

Praėjusią savaitę Kėdainių rajone Kauno apskrities vyriausojo policijos komisariato pareigūnai kartu su tarnybiniais šunimis vokiečių aviganiu Grizliu ir belgų avigane Lape ieškojo dviejų garbaus amžiaus moterų.

Rugpjūčio 9-ąją apie 15.30 val. Kėdainių rajone, Pelėdnagių seniūnijoje, Pašilių kaime ieškota išėjusios ir dingusios 1933 metais gimusios moters. Senolė, kurios ieškota Pašilių po paros išgirdusi policijos pareigūnus, pati išėjo į miško keliuką. Ji pasakojo ėjusi toliau nuo namų rinkti ožkoms žolės, tačiau dėl prastos sveikatos negalėjusi grįžti.

Taip pat pakartotinai ieškota 1928 m.gimusios senutės, kuri išėjo iš namų Kėdainių rajone, Vilainių seniūnijoje Milžemių kaime ir dingo. Sunkiai aplinkoje besiorientuojančios moters ieškojo kinologas su tarnybiniu šunimi Bela, tačiau surasti nepavyko.

Praėjusį sekmadienį Kauno apskrities policijos kinologai pagelbėjo ir Prienų rajono policijos komisariato darbuotojams, kurie buvo gavę pranešimą, kad tą pačią dieną apie 7 val. 30 min. Prienų rajone, Jiestrakio kaime dingo iš namų išėjęs 1917 m. gimęs senolis.

Kinologai, kartu su tarnybiniu šunimi 4 metų vokiečių aviganiu Rokiu senuko ieškojo netoliese esančiame rugių lauke, vėliau tęsė paieškas miškelyje, esančiame šalia sodybos, kurioje gyvena vyras. Nors vietiniai gyventojai policijos kinologams teigė, kad visą miškelį jie patikrino, kinologas kartu su Rokiu būtent tame miškelyje ir surado nusilpusį senelį, kuris buvo nugriuvęs po medžiais.

Kauno apskrities policijos pareigūnai prašo vyresnio amžiaus žmonių artimųjų įsitikinti, kad senukai, turintys mobiliojo ryšio telefonus, išeidami iš namų, juos pasiima.

Pareigūnai primena, kad mobiliuosiuose telefonuose galima įdiegti paslaugą, padedančią nustatyti asmens buvimo vietą pagal jo mobiliojo telefono buvimo vietą. Jeigu žmogus ruošiasi uogauti ar grybauti miškuose, pareigūnai pataria dėvėti šviesą atspindinčią liemenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.