Šiaulių varguoliams Žolinę primins gauta labdara

Daugiau nei šimtui Šiaulių skurdžių Žolinės šventę praskaidrino tądien gauta labdara.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Aug 15, 2012, 8:22 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:47 AM

Į mainų turgų šiauliečius pakvietęs labdaros ir paramos fondas „Pagalbos sparnai” varguoliams išdalino daugiau nei toną iš Didžiosios Britanijos parsivežtų prekių.

Prieš ketverius metus Vilniaus universiteto studentės Agnės Šerpytytės įkurto fondo koordinatorė Janina Gečienė sakė, kad šiauliečiai buvo kviečiami į mainų turgų atsinešti nebenaudojamų daiktų, tačiau į šį kvietimą atsiliepė vos keli žmonės.

„Šiandien žmonės čia atvežė du senus televizorius ir sekciją. Dauguma čia atėjo ne keistis prekėmis, o jų gauti. Atėjusiems galėjome pasiūlyti dvi tonas neseniai iš Didžiosios Britanijos parsivežtų prekių.

Žmonės neišgali nusipirkti jiems reikiamų rūbų ir daiktų, todėl juos iš čia velka maišais.

Sau ir vaikams tinkamų rūbų bei avalynės šiandien mainų turguje ieškojo labai daug jaunų šeimų. Kai kurie pas mus atėjo vedini savo atžalomis.

Vaikai dairėsi žaislų ir knygų, kurių jų tėveliai negali įpirkti“, - portalui lrytas.lt sakė Šiaulių pakraštyje esančiame garažų masyve mainų turgų surengusi J. Gečienė.

„Didesniosios pusės prekių nebeliko jau per pirmąją valandą. Nors mūsų registracijos žurnale užsiregistravo 60 žmonių, jų čia apsilankė dvigubai daugiau. Gal kiti žmonės bijo ar drovisi registruotis?“, - svarstė labdarą dalinti padėjęs savanoris.

„Ko trūksta? Visko trūkta – tiek rūbų, tiek namų apyvokos daiktų. Taip aš turiu darbą, bet jis ne toks, kad galėčiau išsilaikyti be paramos. Jūs pažiūrėkite kiek parduotuvėse kainuoja rūbai, knygos, žaislai. Ne aš viena užsidirbu tik maistui“, - portalui lrytas.lt sakė mainų turguje žurnalisto pakalbinta 24 metų šiaulietė.

Tvarkingai apsirengusi moteris į turgų atėjo kartu su penkerių metų dukrele. Mama žvalgėsi rūbų ir avalynės, o patenkinta mergaitė spaudė po pažastimi čia surastą žaislinį šuniuką.

Iš užsienio gautą labdaros siuntą dalinusi J. Gečienė sakė, kad visos parsivežtos prekės pateks į skurdžiai gyvenančių žmonių rankas – kas liks po mainų turgaus, bus atiduota Šiaulių nakvynės namų gyventojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.