„Darbiečiai“ rekomendavo KGB rezervininkams trauktis iš partijos (papildyta)

Darbo partijos prezidiumas rekomenduoja buvusiems KGB rezervininkams Pranui Vičiuliui ir Stasiui Stonkui patiems išstoti iš partijos. Naujienų portalas delfi.lt trečiadienį pranešė, kad šie politikai yra susiję su KGB.

V. Uspaskichas tikisi, kad Darbo partijoje daugiau nėra su KGB susijusių asmenų.<br>N. Povilaičio asociatyvi nuotrauka
V. Uspaskichas tikisi, kad Darbo partijoje daugiau nėra su KGB susijusių asmenų.<br>N. Povilaičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2012, 6:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:16 AM

Tokį sprendimą prezidiumas priėmė ketvirtadienį. Už tai balsavo 29 partijos prezidiumo nariai iš 51. Devyni buvo už tai, kad P. Vičiulis ir S. Stonkus būtų pašalinti iš partijos, likusieji balsuodami susilaikė.

Prieš Darbo partijos prezidiumo apklausą organizacijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas tvirtino nemanąs, kad „šiandien KGB rezervininkai yra didžiausia mūsų valstybės problema“.

„Darbo partijos narių gretose yra per 16 tūkst. žmonių — natūralu, kad visų jų praeities ir dabarties patikrinti neįmanoma. Net neabejoju, kad kitų partijų sąrašuose galėtume rasti daugiau abejingos reputacijos ir tamsią praeitį turinčių žmonių. Aš tiksliai žinau, kad kai kuriose partijose tokie žmonės net yra įtraukti į Seimo rinkimų sąrašus“, — teigia V. Uspaskichas. Nei P. Vičiulis, nei S. Stonkus nėra pareiškę ketinimo dalyvauti Seimo rinkimuose.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras yra paskelbęs 238 buvusių Sovietų Sąjungos specialiosios tarnybos – KGB – rezervo karininkų pavardes. Tarp jų yra ir teisėjų, diplomatų, advokatų ir kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.