Ketvirtadienio rytą vis dar strigo nauja sostinės viešojo transporto sistema

Vilniaus viešajame transporte keleiviams jau pranešama, kad galima pasikeisti senojo tipo nuolatinius viešojo transporto bilietus, tačiau ankstų ketvirtadienio rytą šie žodžiai dar buvo atitrūkę nuo realybės – spaudos kioskų darbuotojos purtė galvą nežinodamos, kada atsigaus sistema.

Nemažai keleivių ankstų ketvirtadienio rytą autobusuose ir troleibusuose bilietus dar pirko iš vairuotojo.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Nemažai keleivių ankstų ketvirtadienio rytą autobusuose ir troleibusuose bilietus dar pirko iš vairuotojo.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Vytenis Radžiūnas (lrt.lt)

Aug 16, 2012, 4:08 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:22 AM

„Vis dar neveikia, negalima pakeisti. Nesureguliuota sistema dar. Per televiziją sakė, kad visą naktį dirba, kad veiktų, aš ką tik savo nuolatinį norėjau pasipildyti  ir neleido“, – ankstų ketvirtadienio rytą teigė Savanorių prospekte stovinčio vieno  spaudos kioskų darbuotoja. Tuo metu savivaldybė informuoja, kad po 8 val. sistema veikia be trikdžių.

Nemažai keleivių ankstų ketvirtadienio rytą autobusuose ir troleibusuose bilietus dar pirko iš vairuotojo. Tiesa, brangesnius, nei buvo iki šiol, – bilietėlio kaina viešajame transporte dabar siekia 3,5 Lt arba su 50 proc. nuolaida – 1,75 Lt. Keleiviai taip pat dar gali važinėti seno pavyzdžio bilietais iki metų pabaigos, tačiau jų prekyba sustabdyta.

Paklausta, kodėl bilietą įsigyja iš vairuotojo, pensijos amžiaus moteris LRT.lt teigė, kad jai prie naujų pasikeitimų reikia priprasti: „Nelabai gerai suprantu aš dar tos sistemos. Tegul viskas įsivažiuoja, aš kelias savaites geriau taip pavažinėsiu, nusipirksiu bilietų iš vairuotojo, sena tvarka pažymėsiu ir būsiu rami, o tai dar to naujo nepažymėsiu netyčia ir mokėsiu baudą. Štai rankoj laikau bilietėlį ir žinau, kad legaliai važiuoju“, – pasakojo keleivė Regina B.

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojas sutiko, kad anksti ryte miesto gyventojai dar galėjo susidurti su trikdžiais norėdami įsigyti ar pasikeisti nuolatinį viešojo transporto bilietą, tačiau iki 8 val. ryto buvo baigta diegti sistema visuose kioskuose ir jau yra galimybė įsigyti naujo tipo bilietą.

„Dabar turi veikti [sistema] visuose kioskuose, nebent yra natūralūs ryšio sutrikimai – kasos aparatų ar pan. – tai nebesusiję su naująja sistema“, – LRT.lt puslapį informavo savivaldybės darbuotojas. Pasak jo, atnaujinti terminalus reikia laiko, tad natūralu – dieną prieš tai dar nebuvo galima platinti naujų bilietų, o įsigyti tik senų. Dabar esą parduodami nauji, tad reikėjo laiko atnaujinti programinę įrangą.

„Elektroninio bilieto sistema veikė ir veikia be trukdžių nuo pat trečiadienio ryto. Vakar daliai gyventojų buvo kilę nesklandumų, nes savo įrangą ir terminalus reikėjo atnaujinti ir bilietų platintojams. Vis dėlto diegiant naują įrangą tokie laikini sistemos derinimo darbai yra natūralūs ir buvo taisomi nedelsiant, todėl atsiprašome gyventojų dėl patirtų nepatogumų. Ketvirtadienio rytą, iki 9 val., visose bilietų platinimo vietose jau buvo atnaujinta programinė įranga. Dabar įranga veikia visose bilietų platinimo vietose“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Gintas Bliuvas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorius.

Per trečiadienį ir ketvirtadienio rytą buvo pakeista ir parduota daugiau kaip 800 vadinamųjų Vilniečio kortelių. Iki metų pabaigos senąsias e. bilieto korteles į Vilniečio keleiviai gali pasikeisti nemokamai, o iki sausio 1-osios galima važiuoti su iš anksto įsigytais vienkartiniais bilietais.

Nuo rugpjūčio 15-osios sostinėje brangsta ir kelionės mikroautobusais – nuo 3 Lt iki 3,5 Lt.

Šis straipsnis buvo publikuotas naujienų portale lrt.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.