Į „Visagino Country“ atvykęs „Hitachi“ vadovas visaginiečių nesudomino

Šįmet Visagino kantri muzikos festivalyje svečiuojasi ne tik muzikantai. Į renginį atvyko ir korporacijos „Hitachi“, statysiančio atominę elektrinę Visagine, vienas iš vadovų. Atvyko pasižmonėti ir aplankyti planuojamos elektrinės darbuotojus. Nors Japonijos korporacijos viceprezidentas Masaharu Hanyu tarp visagininiečių pavaikščiojo, tačiau su jais nebendravo. O ir šie į jį nekreipė dėmesio.

M. Hanyu su vertėjo pagalba centre pervertė visus lankstukus, atidžiai apžiūrėjo didžiulį Lietuvos energetikos sistemos maketą.<br>D. Umbrasas
M. Hanyu su vertėjo pagalba centre pervertė visus lankstukus, atidžiai apžiūrėjo didžiulį Lietuvos energetikos sistemos maketą.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Aug 18, 2012, 10:32 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:36 AM

Į festivalį M. Hanuy atvyko pasipuošęs. Ir jis, ir koncerno atstovas spaudai, ir atstovybės Lietuvoje vadovas apsirengė ryškiaspalves striukes su dideliu hieroglifu ant nugaros. O jį lydinčios keturios japonės pasidabino kimono.

Su į festivalį susirinkusiais visaginiečiais jis nebendravo. Šie irgi beveik nekreipė dėmesio į pro šalį einantį pagyvenusį japoną. Dauguma nė nepasuko galvos.

Iš specialios VIP festivalio zonos M. Hanyu išėjo tik vieną kartą: kartu su palyda iš lėto nuėjo į mobilųjį Visagino atominės elektrinės informacijos centrą priešingame Visagino stadiono krašte. Ten jie buvo bene vieninteliai svečiai. M. Hanyu su vertėjo pagalba centre pervertė visus lankstukus, atidžiai apžiūrėjo didžiulį Lietuvos energetikos sistemos maketą. Jo palyda kantriai laukė, kol M. Hanyu pabaigs apžiūrą.

Santūriai M. Hanuy atrodė ir motociklų bei automobilių parade, kuris prieš festivalį apsuko ratą aplink Visaginą. Parade jis važiavo kartu su politikais iš Vilniaus atvykusiame ekskursijų autobuse atvirų stogu, kur kukliai sėdėjo pačiame gale. Skirtingai nuo savo kolegų ir kitų parado dalyvių, M. Hanyu praeiviams nemojavo. Tik dairėsi aplink šypsodamasis. Už jo autobuso važiavo verslininko palyda - keturi prabangūs „Mercedes“ ir „Lexus“ automobiliai.

„Visagino Country“ festivalis Visagine vyksta devynioliktą kartą. Tai vienintelis kartu su Nepriklausomybe atsiradęs muzikos renginys, kuris trunka iki šiol.

Šįmet jame pasirodo atlikėjai iš šešių šalių – Lietuvos, JAV, Lenkijos, Austrijos, Danijos, Bulgarijos.

Festivalį pradėjo tradicinis paradas – aplink Visaginą važiavo ilga motociklų, netradicinių automobilių ir svečių autobusų kolona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?