Seimo senbuvis ketina trauktis iš politikos?

Česlovas Jušėnas per dvidešimt dvejus nepriklausomybės metus jau yra tapęs ne tik Socialdemokratų partijos, bet ir viso Seimo simboliu – niekam kitam per visą Lietuvos parlamento istoriją dar nėra pavykę be pertraukos Seimo nario mandatą išlaikyti ilgiau nei 20 metų.

Kolegos užsimena, kad Seimo senbuvį stabdo tam tikros aplinkybės šeimoje. Esą jo žmona Jadvyga jau norėtų, kad vyras dažniau būtų namuose.<br>R. Jurgaitis
Kolegos užsimena, kad Seimo senbuvį stabdo tam tikros aplinkybės šeimoje. Esą jo žmona Jadvyga jau norėtų, kad vyras dažniau būtų namuose.<br>R. Jurgaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

Aug 18, 2012, 12:38 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:39 AM

Tačiau pastarosiomis dienomis, kai socialdemokratai ir kitos partijos jau baigė ir tik nežymiai koreguoja savo kandidatų, dalyvausiančių spalio 14 d. Seimo rinkimuose, sąrašus, 74 m. parlamento veteranas ėmė elgtis intriguojančiai: „Rugsėjo 25 d. pasakysiu, ar dalyvausiu rinkimuose ir ar apskritai liksiu politiniame gyvenime.“

Tokie mįslingi Č. Juršėno žodžiai laikytini dvejopa intriga, nes jis niekada anksčiau nekalbėdavo užuominomis – jei ko nors nenorėdavo sakyti arba komentuoti, iš karto atvirai, skirtingai nei kiti politikai, įspėdavo, kad tylės. O jeigu jau ką nors komentuodavo, tai darydavo be jokių užuolankų.

„Kadangi esu toks ypatingas ir vienintelis Lietuvos politinėje istorijoje, todėl ir branginuosi. Kalbėsiu tik po rugsėjo 25 d. Nepražiopsokit!“, – šmaikštavo Č. Juršėnas.

Paklaustas, ar jo apsisprendimui turi įtakos kokios nors diskusijos partijoje, jis ir toliau išsisukinėjo: „Diskusijos dėl mano kandidatavimo vyksta ir visoje Lietuvoje, ir mano šeimoje.“

Tokia paslaptinga gaida pokalbį Č. Juršėnas ir baigė. Tačiau neatrodė, kad politikas būtų dėl ko nors susikrimtęs ar jį slėgtų kokie išgyvenimai. Tokį santūrumą ir dar gebėjimą juokauti Seimo veteranas, matyt, išsiugdė per daugybę politinių ir partinių skersvėjų, debatų ir kovų.

Ką apie Č. Juršėno galimybę dar kartą (nuo pat 1990 m., kai buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė ir jis balsavo už Kovo 11-osios aktą) dalyvauti Seimo rinkimuose mano jo kolegos Socialdemokratų partijoje?

Įtakingi partijos nariai prasitarė, kad kairieji įkalbinėja Č. Juršėną eiti į rinkimus ir net neabejoja, kad jis būtų išrinktas dar kartą. Tačiau Seimo senbuvį stabdo tam tikros aplinkybės šeimoje. Esą jo žmona Jadvyga jau norėtų, kad vyras dažniau būtų namuose, padėtų jai, kai kartais sušlubuoja sveikata.

Č. Juršėnas yra vienintelis iš Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Kovo 11-osios akto signatarų iki šiol tęsia darbą Seime.

Jam ne kartą yra tekę vadovauti Seimui: 1993–1996 m. ir 2008 m., taip taip būti Seimo vicepirmininku.

2004 m. Č.Juršėnas dalyvavo Prezidento rinkimuose, tačiau į antrąjį rinkimų turą jam patekti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.