Kultūrą remiantiems gyventojams - mokesčių lengvatos

Vyriausybė pirmadienį svarstys

Projektu siūloma suteikti mokestines lengvatas mecenatams fiziniams asmenims, leisti mecenavimą gauti fiziniams asmenims.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Projektu siūloma suteikti mokestines lengvatas mecenatams fiziniams asmenims, leisti mecenavimą gauti fiziniams asmenims.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2012, 8:41 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:08 AM

Pasitarimui teikiamame projekte Ministrų kabinetui siūloma iš esmės pritarti įstatymui, tačiau jį šiek tiek tikslinant.

Įstatymui po pateikimo Seimas pritarė pavasarį, jam priimti reikia dar dviejų balsavimų. Seimo valdyba gegužę kreipėsi į Vyriausybę su prašymu pateikti savo išvadas.

Projektu siūloma suteikti mokestines lengvatas mecenatams fiziniams asmenims, leisti mecenavimą gauti fiziniams asmenims.

Vyriausybės nutarimo projektą parengę ekspertai teigia, kad siūlomas įstatymas turėtų būti tiksliau suderintas su Labdaros ir paramos įstatymo nuostatomis. Be to, atsižvelgiant į užsienio lietuvių pastabas, siūloma įtvirtinti nuostatas dėl Lietuvos kultūros paveldo užsienyje, pateikta ir nemažai techninių pastabų.

Kultūros mecenavimo įstatymas parengtas atsižvelgiant į tai, kad dabar paramos teikimo ir gavimo procedūros yra vienodos visoms sritims, neatsižvelgiant į kultūros sektoriaus specifiškumą.

Aiškinamajame rašte nurodoma, kad Labdaros ir paramos įstatyme numatyta, jog paramą galima teikti tik juridiniams asmenims, tuo metu meno kūrėjai dažnai yra fiziniai asmenys ir tiesioginis šių asmenų mecenavimas nėra sureguliuotas jokiuose įstatymuose, taigi tiesiogiai legaliai skirti mecenavimo dideliam kultūros sektoriaus segmentui negalima.

Be to, šiuo metu diskriminuojama ir dalis potencialių mecenatų - fiziniai asmenys, kuriems nėra numatyta lengvatų už jų skiriamą mecenavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.