P. Gražulis rajono politikų žiedą siunčia viešųjų darbų

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdžiai galės vykti teismo salėje – čia į baudžiamosios bylos nagrinėjimą vienu metu susirinks net keturiolika politikų. Juos visus šmeižimu kaltina šiame rajone į Seimą išrinktas Petras Gražulis.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė ("Lietuvos rytas")

Aug 21, 2012, 9:15 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:32 AM

Savo garbę ir orumą siekiantis apginti P. Gražulis ir keturiolika Klaipėdos rajono valdančiosios daugumos atstovų (iš viso taryboje – 27 politikai) pavasarį porą mėnesių jau varstė apylinkės teismo duris. Tačiau susitaikyti nepavyko.

„Jie tarsi ir žengė žingsnelį, teigė, kad per ateinančius rinkimus mane įžeidusio pranešimo neplatins. Ir viskas. Tačiau dėl šmeižto viešai neatsiprašė, nepažadėjo paneigti neteisingos informacijos”, – sakė Seimo narys.

Bylas nutarė sujungti

P. Gražulio ir rajono politikų ginčą Klaipėdos rajono apylinkės teisme pradėjo nagrinėti du teisėjai.

Tokio atvejo, kad dėl to paties fakto būtų iškelta keturiolika baudžiamųjų bylų, tikriausiai dar nėra buvę.

Iš pradžių taikinamieji posėdžiai vyko atskirai su kiekvienu, vėliau teisėjai nusprendė bylas sujungti.

Dabar jos bus nagrinėjamos bendrai. Posėdžiai prasidės spalio mėnesį.

Laišką įvertino kaip šmeižtą

Rajono politikai atvirą laišką partijos „Tvarka ir teisingumas” frakcijai Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje paskleidė pernai spalio 27 dieną.

P. Gražulis jį vertina kaip tikrovės neatitinkančią informaciją, o paprasčiau – kaip šmeižtą. Esą laiške pateikti net devyni melagingi teiginiai.

„Akivaizdu, kad atvirame laiške paskleisti teiginiai, neva aš (...) negailestingai iš kelio šalinu visus savo bendražygius, turiu įžūlumo bažnyčioje koneveikti oligarchus, siekdamas nedorų tikslų panaudoju specialiąsias tarnybas, televiziją, spaudą, mažai politikoje susigaudančius žmones, yra konstatuojamojo pobūdžio, dėstomi faktai pateikiami kaip objektyviai egzistuojantys.

Tokie teiginiai pateikti ne kaip nuomonė apie tikrai egzistuojančius faktus ir duomenis, bet kaip nauja informacija, ir ta informacija neatitinka tikrovės”, – savo skunde teismui teigia parlamentaras.

Tarybos nariams politikas buvo pateikęs raštišką prašymą viešai paneigti esą šmeižikiškus teiginius, bet jie neatsiliepė. Todėl Seimo narys ir kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Lieja apmaudą dėl giminės

„Apšmeižtas ne tik aš, bet ir visa mano giminė, kunigų kelią pasirinkę trys mano broliai.

Tikėjausi, kad bent teisme politikai pagaliau pripažins suklydę, viešai atsiprašys ir sutiks paneigti savo teiginius, bet taip neatsitiko – jie savo kaltės neįžvelgia”, – kalbėjo P. Gražulis, neprašantis atlyginti patirtos neturtinės žalos.

Parlamentaras mano, kad geriausia būtų politikams skirti viešųjų darbų visuomenės labui.

Atsirado daug rėmėjų

Teismui pateiktas ir P.Gražulį palaikančių 64 asmenų pasirašytas laiškas, kuriame piktinamasi Seimo nario šeimos šmeižtu.

Tarp pasirašiusiųjų – trys vyskupai, 25 kunigai, buvę disidentai Antanas Terleckas, Nijolė Sadūnaitė, kiti žinomi žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.