Į paskutinę kelionę išlydėtas krepšinio teisėjas V. Dovidavičius

Ketvirtadienį Kauno Karmėlavos kapinėse į paskutinę kelionę išlydėtas vienas geriausių Europos krepšinio arbitrų Virginijus Dovidavičius. V. Dovidavičiaus gyvybė užgeso pirmadienį. 49 metų teisėjas sirgo trečiosios stadijos melanoma (odos vėžys).

V. Dovidavičius palaidotas Karmėlavos kapinėse.<br>P. Mantautas
V. Dovidavičius palaidotas Karmėlavos kapinėse.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2012, 11:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:47 AM

Atsisveikinimas su V. Dovidavičiumi vyko Kauno laidotuvių rūmuose „Rimtis“. Krepšinio teisėjas ketvirtadienio popietę palaidotas Karmėlavos kapinėse.

Atsisveikinti su V. Dovidavičiumi atvyko atvyko Kauno "Žalgirio" veteranai Gediminas Budnikas, Anatolijus Čupkovas, Lietuvos rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius, šiemet krepšininko karjerą baigęs Mindaugas Žukauskas, Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorė Audra Ginelevičienė, Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas, krepšinio teisėjai Tomas Jasevičius, Kęstutis Pilipauskas ir kiti.

Be krepšinio atstovų laidotuvėse dalyvavo ir baikeriai - V. Dovidavičius buvo neabejingas motociklams ir dažnai bendraudavo su baikeriais.

Pastarąsias keletą savaičių krepšinio arbitras gydėsi Kauno klinikose. V. Dovidavičius skundėsi stipriais nugaros skausmais, kūną rijo metastazės. Jos buvo taip išplitusios po organizmą, kad medikai paskutinėmis paciento gyvenimo dienomis nesiryžo operacijai.

Klastinga liga V.Dovidavičiui buvo diagnozuota 2009 metų vasarą, kai rengėsi Belgrade, Serbijoje, vykusiai universiadai. Per trejus metus V. Dovidavičiui buvo atlikta ne viena operacija, jis turėjo iškentėti šešis chemoterapijos kursus. Po ilgų gydymo procedūrų, kai atrodė, kad liga įveikta, teisėjo kūną ėmė kankinti siaubingi skausmai.

Krepšinio teisėjų elitui priklausęs V. Dovidavičius balandžio mėnesį bendraudamas su žiniasklaida neslėpė, kad jis buvo tiek nualintas ligos, jog galvoti apie išlikimą neturėjo jėgų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.