Lietuvoje ant cigarečių pakelių - šiurpūs vaizdai

Jeigu bus priimti Vyriausybės rengiami tabako kontrolės įstatymai, net užkietėję rūkaliai užsinorės kuo greičiau atsisakyti žalingo įpročio, o pradedantieji gerai pagalvos, prieš užtraukdami pirmąjį dūmą. Tabako gaminius ketinama iliustruoti prarūkytų plaučių ar kitų tabako sužalotų organų vaizdais, o vaikams iki 18 metų uždrausta ne tik rūkyti, bet ir turėti su savimi tabako gaminių.

Siekiama dar labiau apriboti tabako vartojimą.<br>V.Ščiavinskas.
Siekiama dar labiau apriboti tabako vartojimą.<br>V.Ščiavinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Aug 29, 2012, 7:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:51 AM

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys sakė, jog buvo svarstomi tabako gaminių prekybos ir vartojimo kontrolės įstatymų projektų pasiūlymai.

„Naujų įstatymų tikslas yra dar labiau sugriežtinti tabako įsigijimo sąlygas, apriboti vartojimą. To bus siekiama ir kuo nepatraukliau apipavidalinant tabako gaminius. Ant rūkalų pakelių gali būti vaizduojami ir rūkymo pažeisti žmogaus organai. Tai vienas būdų apriboti tabako “,– paaiškino R. Šukys.

R. Šukys patvirtino, jog Seimui bus siūlomas įstatymas, paaugliams iki 18 metų draudžiantis vartoti, laikyti tabako gaminius. Ministras neatsakė į klausimą, kada šie įstatymai bus parengti ir pateikti Seimui. Jo teigimu, projektus reikia suderinti su tabako kontrolę apibrėžiančiomis ES teisinėmis normomis.

„Gąsdinti vartotojus dar per anksti“, – sakė ministras R. Šukys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.