A. Zuokas vaikams skaitė legendą apie Vilniaus įkūrimą

Ketvirtadienį Vilniaus Rotušės aikštėje miesto meras Artūras Zuokas skaitė vaikams legendą apie Vilniaus miesto įkūrimą. Tai – finalinis įmonių grupės „Alma littera“ projekto „Augu skaitydamas“ iniciatyvos renginys, kurio metu didžiųjų miestų merai ragina vaikus skaityti.

Ketvirtadienį Vilniaus Rotušės aikštėje miesto meras Artūras Zuokas skaitė vaikams legendą apie Vilniaus miesto įkūrimą.<br>R. Danisevičius
Ketvirtadienį Vilniaus Rotušės aikštėje miesto meras Artūras Zuokas skaitė vaikams legendą apie Vilniaus miesto įkūrimą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 30, 2012, 6:44 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:22 AM

„Būnant miesto vadovu tenka įvairiausius darbus daryti, bet pirmą kartą tenka skaityti pasakas ar legendas tokiam būriui mažųjų vilniečių. Aš pats skaičiau labai daug nuo pat mažumės. Vaikystėje daugiau skaičiau, nes tuomet daugiau laiko turėjau.

Ir vis dėlto esu nustebęs, kad visi vaikučiai moka skaityti. Gal ir eilėraščius rašot? Gal ir pasakas kuriate?“ – su vaikais bendravo A. Zuokas.

Jis mažiesiems vilniečiams skaitė legendą apie Vilniaus įkūrimą. Skaitydamas miesto meras vis pasiteiraudavo vaikų, ar viską supranta. Nepamiršo ir perspėti vaikų, kad lietuviškos pasakos bei legendos yra gana žiaurios.

Renginyje aktorių trupė „Teatriukas“ dainomis bendravo su vaikais, linksmai tikrino, ar mažieji pažįsta raides. Iš dainų žodžių vaikai dėliojo žodžius: „aš“, „katė“, „burokas“. Su darželio „Pasagėlės“ grupe atėjęs Jonukas išdainavo „šautuvas“. Visa Rotušės aikštė skambėjo nuo dainų ir vaikų plojimų.

„Seniai seniai mes irgi buvome vaikai. Norint užaugti dideliu žmogumi neužtenka valgyti daug košės, gerti daug pieno. Reikia kaupti žinias, mokytis. Jei norite užaugti dideliais žmonėmis, skaitykite daug knygų“, – patarė įmonių grupės „Alma littera“ generalinis direktorius Gintautas Mažeika.

Visi renginyje apsilankę vaikai dovanų gavo skaitymo medį. Ant šakų reikėjo užrašyti perskaitytos knygos pavadinimą.

Rudenį „Alma littera“ planuoja surengti konkursą, kuriame varžysis daugiausia knygų perskaitę vaikai. 10 iš jų, kurių knygų „derlius“ bus gausiausias, gaus dovanų.

Lietuvoje atliktos skaitymo įpročių apklausos duomenimis, daugiau nei pusė suaugusiųjų ir trečdalis 3-10 metų vaikų visiškai neskaito. Vis dažniau skaitymą pakeičia televizorius, internetas ar kompiuteriniai žaidimai.

Lietuvos gyventojai skaitymui skiria vidutiniškai 17 minučių per savaitę. Kitose Europos šalyse - Švedijoje, Norvegijoje, Vokietijoje - šis skaičius yra perkopęs 30 minučių, o Suomijoje siekia net 46 minutes.

„Alma littera“ pakvietė lietuvius sudalyvauti projekte „Augu skaitydamas“ ir skaityti bent penkiomis minutėmis daugiau. Taip siekiama po kelerių metų tapti labiausiai skaitančia šalimi Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.