Fontano Šeškinėje neliko nė kvapo

Daugiau kaip mėnesį susirašinėję ir skambinę telefonu trys Šeškinės seniūnaičiai milžiniška šiukšlių dėže pavirtusio statinio savininką privertė jį užpilti žemėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Sostinė")

Sep 2, 2012, 8:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:12 AM

Šeškinės centre nėra apsileidimo simbolio – niekada neveikusio fontano. Jis neseniai užpiltas žemėmis.

Kelis dešimtmečius fontanas badė akis praeiviams. Ant jo betoninių kraštų mėgdavo pabėgioti vaikai, nuo jų vis nuvirsdavo girtuokliai, o fontano vidurys nuolat būdavo pilnas šiukšlių.

Fontano duobėje gulinčių asocialių asmenų nuotraukos ne kartą buvo platinamos internete.

Vasarą Šeškinės seniūnaičiai Eglė Mirončikienė, Liudas Bradauskas ir Laimutė Sagaitienė kreipėsi į savivaldybę, prašydami paaiškinti, kam priklauso fontanas. Paaiškėjo, kad apgriuvusio fontano savininkė – ne bankrutuojanti įmonė, o bendrovė „Baltisches Haus”, kuriai priklauso per 200 tūkstančių kvadratinių metrų ploto nekilnojamojo turto objektų.

E. Mirončikienė prisiminė, kad paskambinus bendrovei ir pakalbėjus su administratoriumi nebuvo sulaukta draugiškumo.

„Su mumis nenorėjo kalbėti rimtai, nors prašėme labai nedaug – informuoti apie planus dėl neveikiančio fontano. Sulaukdavome klausimo – o kam trukdo betoninė duobė?” – antrino L. Bradauskas.

Be atsako liko ir seniūnaičių elektroninis, o paskui – registruotas laiškas.

Nesulaukę atsakymo seniūnaičiai kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, prašydami įpareigoti fontano savininką sutvarkyti, išvalyti, suremontuoti ir prižiūrėti statinį, užtikrinti, kad nebūtų galima į jį patekti ir kaupti jame šiukšlių.

Po to seniūnaičiai dar ne kartą skambino į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, siuntė pranešimus apie į baseiną nukritusius ir susižalojusius žmones.

Atkaklieji seniūnaičiai savo pasiekė – fontano savininkui buvo paskirta tūkstančio litų bauda už statinio nepriežiūrą. Netrukus fontano duobė buvo užversta žemėmis, o bokštas nudažytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.