Rugsėjo pirmoji Šiaulių mokyklose - mokslo ir mados diena

Šeštadienį, o ne rugsėjo 3-iąją, Mokslo ir žinių dieną švęsti nusprendė didžioji dalis Šiaulių mokyklų. Pasipuošę, besišypsantys, gėlių puokštėmis nešini moksleiviai pagyvino miestą. O kai kurios abiturientės atrodė lyg podiumu žengiančios manekenės.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-09-02 20:28, atnaujinta 2018-03-17 00:12

Į vienoje moderniausių ne tik Šiauliuose, bet ir Lietuvoje „Romuvos“ gimnazijoje surengtą Rugsėjo pirmosios šventę atvyko ir buvęs šios mokymo įstaigos vadovas, Seimo narys Valerijus Simulik.

Pasveikinęs gimnazistus su mokslo metų pradžia V. Simulik palinkėjo jiems rasti laiko ne tik mokslui, bet ir laisvalaikiui.

„Romuvos“ gimnazijoje, kurioje mokosi per 700 moksleivių, šie mokslo metai prasidėjo baigus stadiono renovaciją.

Moderniam stadionui su drenažo sistema ir dirbtine danga įrengti prireikė daugiau negu milijono litų.

„Romuvos“ gimnazija garsėja puikia mokymo baze – mokykla yra kompiuterizuota, įdiegtos naujausios mokymo programos, visuose kabinetuose įrenti vaizdo projektoriai.

Užsienio kalbų gimnazistai čia gali mokytis individualizuoto mokymo kabinetuose. Gimnazijoje įrengtos gamtos mokslų laboratorijos.

„Romuvos“ gimnazijos direktorius Vytautas Giedraitis sakė, kad ateityje daugiau dėmesio bus skiriama mokinių praktinių įgūdžių formavimui ir individualizuotam mokymui. To bus siekiama ne tik išnaudojant jau turimas, bet ir kuriant naujas laboratorijas bei aprūpinant jas modernia įranga.

Nors tikslių duomenų dar nėra, V. Giedraičio žiniomis, dauguma Romuvos gimnazijos abiturientų sugebėjo įgyvendinti savo lūkesčius ir įstojo į tas aukštąsias mokyklas, į kurias jie siekė įstoti.

Šiemet mokinių skaičius Šiauliuose lyginant su praėjusiais metais sumažėjo 700.

Šiuos mokslo metus Šiauliai pradėjo be trijų mokyklų: Dubijos pagrindinės ir Aukštabalio bei Dainų pradinių mokyklų.

Kelios Šiaulių mokyklos, Šiaulių universitetas, Šiaulių kolegija bei kitos specialios mokyklos Mokslo ir žinių dieną minės pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?