A. Skučienei už neatvykimą į apklausą skirta bauda

Panevėžio apygardos prokurorai antradienį priėmė nutarimą buvusios Kauno teisėjos Neringos Venckienės tetai Audronei Skučienei skirti 20 MGL dydžio (2 tūkst. 600 litų) baudą už neatvykimą į apklausą be pateisinamos priežasties. Tą pačią dieną priimta nutartis 14 val. ją atvesdinti į apklausą. Tačiau policininkams nuvykus į jos namus, A. Skučienė išsikvietė greitąją dėl pablogėjusios sveikatos būklės ir į apklausą išvežta nebebuvo.

A. Skučienei skirta bauda, bet jos išvežti į apklausą nepavyko.<br>A. Barzdžius
A. Skučienei skirta bauda, bet jos išvežti į apklausą nepavyko.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 4, 2012, 9:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:10 PM

Praėjusį ketvirtadienį Panevėžio apygardos prokuratūra gavo gydytojų išvadas, kad A. Skučienė dėl savo sveikatos būklės gali būti apklausta savo gyvenamojoje vietoje arba Kauno mieste. Tą pačią dieną į jos namus nuvykusiems Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams moteris pareiškė nesutinkanti būti apklausta, nes neturinti gynėjo.

Tuomet A. Skučienei buvo paskirtos trys dienos pasirinktinai, kada ji su gynėju gali atvykti į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą apklausai – rugpjūčio 31, rugsėjo 3 ar 4 dieną. Antradienį nurodytu laiku A. Skučienė į apklausą prokuratūroje neatvyko ir nepranešė, kokios priežastys tai jai sutrukdė padaryti.

Panevėžio apygardos prokurorė Aurelija Gališanskytė antradienį priėmė nutarimą A. Skučienei už neatvykimą į apklausą be pateisinamos priežasties skirti 20 MGL dydžio ( 2 tūkst. 600 lt) dydžio baudą ir nurodė policijos pareigūnams tą pačią dieną, 14 val. ją atvesdinti į apklausą. Tačiau pareigūnams nuvykus į A. Skučienės namus, ši sunegalavo ir išsikvietė greitąją. Medikai jai suleido raminamųjų, o į apklausą jos pareigūnai taip ir neišvežė.

Kaunietė A. Skučienė įtariamąja tapo atliekant ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtų veiksmų kovo 23 dieną Garliavoje, nesėkmingai bandant perduoti N. Venckienės globotą mažametę dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei.

Tuomet Kedžiai ir A.Skučienė neleido paimti mergaitės. Kilus sąmyšiuis ir suaugusiųjų plėšomai mergaitei ėmus rėkti ir klykti, teismo sprendimo vykdymas buvo nutrauktas. Motinai L. Stankūnaitei mergaitė buvo perduota tik gegužės 17 dieną.

Prokurorai A. Skučienei ketina pateikti įtarimus dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir trukdymo antstolės veiklai. Nutartis dėl šių įtarimų pareiškimo surašyta jau prieš mėnesį, tačiau A. Skučienė šių dokumentų iki šiol nepasirašė.

Liepo mėnesį į iš anksto paskirtą apklausą Panevėžio apygardos prokuratūroje A. Skučienė neatvyko, nes išvakarėse jai buvo atlikta kojos venų operacija.

Panevėžio apygardos prokurorai buvo raštu informavę A. Skučienę, kad į jos namus Kauno rajone atvyks rugpjūčio 9 dieną. Jai ketinta pareikšti įtarimus ir, jei bus galimybių, apklausti. Tačiau tuomet moteris, atvykus policijos pareigūnams ir prokurorei, taip pat pasijuto blogai ir išsikvietė greitąją. A. Skučienė atsisakė pasirašyti nutarimą dėl jai pareikštų įtarimų, kurie jai buvo perskaityti.

Atliekant minėtą ikiteisminį tyrimą įtarimai dėl trukdymo anstolio veiklai liepos 20 dieną jau pareikšti N. Venckienės tėvams, Laimutei ir Vytautui Kedžiams. Tačiau jie atsisakė per ikiteisminį tyrimą duoti parodymus.

Iki šiol oficialiai pateikti įtarimų prokurorai negalėjo ir N. Venckienei. Ji iki šiol jiems siunčia pažymas, kad dėl sveikatos būklės į apklausas atvykti negali. Šiuo metu prokurorų prašymu medicinos specialistai aiškinasi, ar iš tiesų N. Venckienė, kuriai taip pat buvo atlikta kojos operacija, dėl savo sveikatos būklės negali dalyvauti apklausose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.