Ministro G. Steponavičiaus pasiutpolkė – pavydėtina

Į dvi dienas šiemet perskelta mokslo metų pradžios šventė – tikras lobis politikams.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 4, 2012, 8:56 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:38 PM

Nežinia, kiek naudos per Seimo rinkimus duos vizitai į mokyklas, bet kai kurie jiems besirengiantys veikėjai kone vertėsi per galvą lakstydami iš vienos mokslo įstaigos į kitą.

Šiemet agitacijai mokyklose jie turėjo netgi dvi dienas. Tuo pasirūpinęs švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius ir pats turėjo suktis net sukaitęs. Liberalui, ko gero, teko lėkti nepaisant kelių eismo taisyklių ir aplenkiant spūstis.

Mat ministrui maždaug kas pusvalandį pavykdavo atsirasti vis kitos Vilniaus mokyklos šventėje.

Tiesa, G. Steponavičius apdairiai pasirinko, kad keturios jo aplankytos švietimo įstaigos nebūtų pernelyg toli viena nuo kitos. Maža to, jos – Lazdynų rinkimų apygardoje, kurioje į Seimą buvo išrinktas ir liberalas.

Bet, ko gero, tai sutapimas. Mat taip pat spėriai ministras sukosi ir šeštadienį Kaune, kai per pusdienį irgi aplankė kelias mokyklas.

Tik kažin ar mokslo metų pradžios šventės scenarijų rašę pedagogai džiaugėsi, kad dėl aukštų svečių renginys truks vos kelias minutes? O gal teko rašyti kelis scenarijus? Kad ir kaip ten būtų, švietimo ir mokslo ministras gali be didesnio vargo suderinti darbus ir rinkimų kampaniją.

Kiti aukšti pareigūnai G. Steponavičiaus mitrumo gali tik pavydėti. Antai Seimo pirmininkė I. Degutienė vakar spėjo aplankyti vieną sostinės mokyklą, o premjeras A.Kubilius – dvi.

Tiesa, abi jos toje pačioje Antakalnio gatvėje, kur gyvena ir konservatorių lyderio rinkėjai.

O šalies vadovė D. Grybauskaitė vakar nedalyvavo nė vienoje mokslo metų pradžios šventėje. Ko čia stebėtis? Juk iki prezidento rinkimų – dar bemaž dveji metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.