TV3 sezono atidarymo fejerverkai pokšėjo be leidimo

„Negalima sakyti vienaip, o daryti kitaip“, - sakė A. Skorupskas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2012, 7:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:14 PM

Direkcijos atstovas Andrius Skorupskas BNS pasakojo, kad leidimą savaitgalį Vilniuje ūžusioms „Sostinės dienoms“ iš savivaldybės gavo viešoji įstaiga „Vilniaus festivaliai“, kuri bus įspėta dėl nesuderintų fejerverkų.

Savo ruožtu „Vilniaus festivalių“ direktorius Remigijus Merkelys aiškina, kad sekmadienio vakaro koncertas neįėjo į „Sostinės dienų“ programą.

Pasak A. Skorupsko, derindamas savaitgalio renginius su „Vilniaus festivaliais“ jis gavo patikinimą, kad fejerverkai neplanuojami.

„Mums pateiktas prašymas buvo mugei penktadienį „Tau, Vilniau“ ir trims koncertams - penktadienį, šeštadienį ir uždaromajam sekmadienį. Net nebuvo detalizuota, kokio tai pobūdžio renginys, kad sutampa su televizijos sezono atidarymu kalbos nebuvo.

Visas derinimas visą laiką iš organizatoriaus pusės vyksta kaip „studentui trūksta vienos nakties“, tai greitai turėjo vykti. Tiesiog mano klausimas buvo pačioje pabaigoje „Vilniaus festivaliams“ - organizatoriui, kuris pateikė prašymą - apie fejerverkus.

Pasakė, kad nebus fejerverkų, kad jie programoje nenumatyti“, - BNS pasakojo direkcijos specialistas.

Direkcija tai vertina kaip dalies programos nutylėjimą. Todėl „Vilniaus festivalius“ numatoma įspėti.

„Negalima sakyti vienaip, o daryti kitaip“, - sakė A. Skorupskas.

„Vilniaus festivalių“ direktorius laikosi pozicijos, kad leidimus dėl sekmadienio koncerto atskirai turėjo susiderinti TV3 televizija, koncertu atidariusi naują sezoną.

„Mūsų renginiuose fejerverkų nebuvo, o jeigu kalbate apie TV3 atidarymo koncertą, tai nėra mūsų organizuojamas renginys, jo nėra „Sostinės dienų“ programoje“, - BNS aiškino R.Merkelys.

Tuo metu TV3 naujo sezono atidarymo renginio prodiuseris Saulius Urbonavičius aiškino, kad organizuojant koncertą vykdyti „Vilniaus festivalių“ nurodymai.

„Tas, kas gauna leidimą iš savivaldybės, gauna ir nurodymus, ką su kuo turi suderinti. Mes nežinojome, kad dar kažką turime padaryti, jeigu „Sostinės dienos“ („Vilniaus festivaliai“ - BNS) mums nepasakė“, - aiškino S. Urbonavičius.

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos atstovas A. Skorupskas sakė, jog šis atvejis - pirmas, kai fejerverkai prie katedros šaudyti be direkcijos žinios.

„Katedrą tai veikia, tų fejerverkų, jeigu galima jų išvengti, mes jų tikrai nenorime ir nereikia, ypač didelio galingumo“, - aiškino jis.

Jis priminė, kad prieš keletą metų fejerverkų poveikį katedrai fiksavę specialistai konstatavo, kad fejerverkų smūgiai rado įtaką jos sienose esantiems plyšimas. Tačiau iki šiol juridiškai nėra reglamentuota, kokio stiprumo fejerverkus čia būtų galima leisti. A. Skarupskas išreiškė viltį, kad direkcija, Vilniaus savivaldybė ir Vilniaus arkivyskupijos kurija šiuo klausimu apsispręs iki Naujųjų metų.

„Per Naujuosius metus vėl bus fejerverkų klausimas, tai šitą klausimą trims suinteresuotoms institucijoms būtinai reikėtų aptarti. Reikia nuspręsti ir apibrėžti juridiškai“, - sakė A. Skorupskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.